Extreme

Gött trött. Låång hästdag idag, det var längesen så det känns riktigt bra att vara slut för att man har gjort något fysiskt och andats häst hela dagen! Började med att Emelie plockade upp mig och så styrde hon oss mot Mullsjö för att hämta Mathilda och sedan åkte vi till Sandhem (typ) för att provrida en häst! Emelie ska nämligen köpa sig en kuse :D
Jag åkte med som smakråd och beridare, (Emelie har lösnaglar och kan inte ha hjälm på sig för hennes nypermanentade hår.) Den var över min förväntan och trevlig att sitta på.
Såhär såg den ut. Funderingarna går väl kring om den är lite för liten eller inte. Den är 7 år gammal men sent tagen, så på höjden växer den ju inte mer, men kommer förmodligen lägga på sig rätt mycket muskler. Trevligt intryck som sagt, hoppade några språng också, det var andra gången uppsuttet och hon funderade inte ens!
Åkte sedan till min lilla räka, satte snokremmen genom bettringarna för jag såg en disskussion om detta igår, alltid lika nyfiken. Märkte inte så stor skillnad. Lite svårare att ställa igenom och lite lättare att få jämnt stöd i handen typ. Men hade nog inte märkt det om jag inte visste om det och kände efter, red igenom B-trean och har den på film, får bjuda på det imön eller nåt! Gick rätt bra ändå för att vara första ordentliga genomridningen. Ska trimma borta på riddan i början av nästa vecka var väl tanken, så man får iaf. en omgång på 20x60.
Avslutade med lite byten, han är så duktig och rolig att jobba sånt med. Väntar verkligen tills man säger till och går inte händelserna i förväg som hopphästar annars gärna gör. Ett byte från förvänd till rätt i hörnet och sen båge på långsidan med två byten. Ska bli roligt att trimma vidare på det, i stora ridhuset kan man ju få plats med en del om man drar en hel långsida liksom ;)
Efter Nicke åkte vi till Linda för hon hade en häst som passade beskrivningen av vad Emelie letar för häst.
Inriden men vilat länge så den fick löshoppa sig, spänd idag, men trevligt intryck ändå. Fin exteriör, bra stam och verkar genomgo att hålla på med.

Kommentarer
Postat av: emelie

Men va fan ser jag? Kattmat har ju en fläck under magen! #villha

2014-09-03 @ 23:14:00
URL: http://komkoma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0