Gangnam style

Ja apropå rubriken då. Börjar med dagens ridpass, var inte i stallet förrän ganska sent, men vi släpade oss bort till ridhuset idag faktist. (Betalar 1300 för ett halvår i ett ridhus som inte får nyttjas vardagar kl. 7-16, känner att jag behöver valuta för them moneys.)
Nicke kändes väldigt fräsch på vägen bort. Han vilade i måndags och igår red Frida en lugn tur ute. Väl i ridhuset checkade jag av lite först, travöka och halter, tanken var att jobba inför LA-program, men jag hade ingen lust. Drog en galopp-repa runt hela ridhuset vilket var uppskattat, några skutt och nästan krasch in i väggen, på långsidan, ja han är speciell. Galoppen på rakt spår var mycket riktigt som jag misstänkt, rumpan innanför hela tiden, blev rak i den förvända dock. Måste läsa på lite om rakställd hest. När jag gjort det här på typ 10 minuter, så gjorde vi det jag kände för, nämnligen galoppombyten, något jag kan få äta upp men skitsamma just idag. Trixade med byten på medellinjen och fick väl in en 6-7 på 60 bana, roooligt! Nicke blir lite utav en studsboll, men han släpper igenom så fint efter när man får honom till arbete igen. Red lite öppna och sluta mot spegeln och det såg inte alls tokigt ut. Gjorde lite fler byten och när han gjorde det riktigt bra och rent avslutade jag där, så fick han trava av sig på vägen hem. Kändes lika fräsch då.
När jag skriver fräsch menar jag givetvis inte att han inte brukar kännas det, men när jag känner att han faktist har energi och inte gör det för att jag ber. Då känns det fräscht helt enkelt ;)
Annars idag har jag jobbat och inhandlat en del saker åt Nicke. Ett halstäcke som var för stort, domosedan och foder som var gott. Ska prova att ge honom havrefritt foder och kolla vad som händer med gallorna. Det smakade bra ändå sa han.
Allmänt mysigosi i stallet, kan vara för att jag matar honom med massa äpple/morotsbitar varje dag numera som muta i stretchövningen.. Väljer att tro att han bara älskar mig ännu mer.
Helt ensamma, nästan värt pengarna!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Min galoppombytesserieponny sålde jag ju. Nästan så jag ångrar det när jag läser om er. Är så maffig känsla när benen sprattlar precis som man vill! (Även om vi inte hade någon balans ;))

2014-09-25 @ 19:33:46
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0