Need no company

Hola! Idag började dagen med en tur till sjukhusparkeringen där jag lämnade Saaben och stal mammas BMW, vidare till stall, koppla på släp, hämta häst, rida. Hoppade studs, red dom först som bommar i trav och galopp och la sedan upp till små kryss. Gick fint och Nicke verkade tycka omväxlingen var rolig! Hade publik i form av Emelie som var sällskap och lasthjälp idag eftersom vi skulle till Equiterapeuten med. Alltid lika uppskattat och välkommet.
Åkte hem till Lotta i Vaggeryd dit ETn var bokad. Vi fick vänta en stund på våran tur men hjälpte till med en annan häst under tiden, hägde tre pers i svansen på den och lite sånt.

När det var Nickes tur började hon känna igenom honom medan jag berättade om hältan fram och svullnaden bak. Hon undrade bla. om en hov där skon var lite väl trång, men jag gissar att Rolf gjort så pga. en hovspricka. Får kolla med honom nästa gång helt enkelt. Hon tyckte överlag Nicke var toppen i ryggen och bakdel, mina båda sadlar låg pöörfekt men hon tyckte jag kunde ha padd till båda och sadla på rumpan helst. Jag vill sadla långt fram, jag har min balans där, tyvärr.
Det hon "hittade" då var ju höger "framparti" stel/låst i nacke, halskotor, bog och saknar till viss del muskler på den sidan halsen/bogen. Hon tyckte han var förskräckligt stel just där och jag fick i uppgift att muta med godis både före och efter ridning för att få honom att böja och stretcha och då bli mjukare där. Hon behandlade området med massage, streching och laser. Vi gick även över ryggen med en slags kavel, som gav tryck längst sidorna av ryggraden. Han visade ingen reaktion alls, vilket såklart är jätteskönt!
Uppträning av muskeln ska ske genom cavalettis och studs, gärna slalom ute runt träd och sånt. Mer skritt och galopp än trav, (men det tycker jag att jag brukar tänka på, då man ju vet att trav sliter värst.) Han vill även ha halstäcke för att slippa bli kall om detta muskelfattiga område.
Jag verkligen avskyr halstäcken, tycker hästen ser ut som en uppstoppad korv som inte får någon rörelsefrihet och man förstör manen och plånboken :'(
Köpte även MSM-tillskott av ETn som ska smörja lederna och kanske hjälpa mot hans gallor. Risken är att han har något problem mellan halskotorna där han är så muskelfattig, hon misstänkte fasettlederna, men det kan hjälpa med den behandling som gjordes idag, annars kan ultraljud och behandling på klinik behövas. Eftersom hon inte gjorde någon med ryggen kan jag rida som vanligt redan imorgon men det blir nog bara en skrittrunda och lite hårdare press på Fredag.
Ska försöka ta bilder någon dag så ni får se halsen, så självklart när hon visade så man fattar inte hur man inte kan ha sett det själv. Men hemmablind + borstar en sida i taget så tänker man inte alltid så långt som att det ser olika ut på höger/vänster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0