Petite Arvine

Började dagen hos Pia, alla fyra skötte sig otroligt bra! På bild Quizz och Sandro. Quizz till vänster har kommit längst, galopperar på fyrkanten och börjar nosa på volt och snett genom i trav och att bjuda fram till handen. Sandro trav lös, mest fokus på framåttänket. Tessan och Juss jobbades också. Juss trav lös, ambitiös och framåt i vanlig ordning och Tessan är den enda som inte får springa lös än, men det kommer snart, travar snällt i lina.
Efter avslutat jobb hos Pia åkte jag in till Bankeryd där jag först hämtade upp en påse ifrån Ge-kås som bästa Elin hade inhandlat åt mig. (Nya boots, antiglidpadd och en lädergrimma! För knappt några pengar. Sweet.) Därefter styrde jag mot ridklubben för att kolla på en 130 klass, tog lite bilder och åkte sedan till Nicke.
Red med sadel idag, det får porslinshästen tåla. Fin när jag red fram men sen när jag väl red igenom programmet var bensinen slut sa han. Red några långsidor inför kameran och det var det. Tack Linneá som tog sig tid att ta ett par bilder! Ville mest se hur han ser ut i tävlingssyfte. Rätt nöjd med synen, slipper jag driva är ju tom. sitsen okej! Men det stör mig att han gapar, ska jag bara drå åt mer då eller?

When you're looking like that

Dagens Nicke, haha var lat så tänkte dubbellongera men såklart utan gjord med tanke på skavet. Det gick sådär, han blev rastad och hittade lite arbetsform då och då iaf. Han är så go som bara accepterar. Försökte ha linan bakom rumpan med, men den gled ju såklart längre och längre ner. Gick även bakom men det säger ju sig självt att det inte funkade heller.. Han får helt enkelt skaffa större manke för när yttertöm låg där och inte på halsen sprang han ju fint!
När jag var klar med del ett av dagen köpte jag maxmat och åkte sedan upp till mamma för bilbyte. Tilbaka, koppla, ut med mellanvägg och mot Pia.
Jag var sen som vanligt och Pia var senare, också som vanligt! Lastade halmbalen,  kände mig stark som Pippi. Kollade in nya tillskottet e. London sen kom moster så då fick Quizz och Tess springa lite. Mer hann jag tyvärr inte. Plockade Jocke på vägen tillbaka med en viss baktanke om hjälp med halmen och mellanväggen som var tung och otymplig delux. Kvällen har gått åt till matlådelagning och hockey. 5 månader kvar nu!

Bareback

Såhär ser Nicke ut när jag rider barbacka, slipper helst fällpäls och damm i rumpen. Funderar på när han ska få helkroppsbada. Det var nog över 6 månader sedan. Så länge har han nog inte varit obadad på.. 5 år! Kanske en gång denna vecka och sedan inför 1 Maj så han blir riktigt ren och fällpälsen lossnar?

So much for a day off


Här kommer filmen jag utlovade!
Idag är jag ledig vilket betyder att jag snart ska bege mig in till stan och köpa lite nödvändigheter, flugspray och skillingarydsalva blir det såhär dagen innan lön. Hehe, Nicke var helt äten igår vid virveln på halsen och i skapet. Alltså äten så det rann blod när jag torkade och smorde :( Kan inte va kul att inte få njuta av våren som nu verkar ha slagit till med full kraft.
Jag red iaf. en liten runda igår. Känslig päls nu vid slutet av fällningen gör att jag anar sadelgjordsskav så det blev en barbackatur. Red till kabe och hem, samma runda jämt känns det som. (Dom har lagt på grus bortåt Linda så där går bara att skritta för det är vasst och mot Ridderberg kräver att man har lite tid på sig. Slutade ju 18 igår.) Iallafall så övade vi galoppfattningar i backen upp. Har börjat rida inför dressyrtävling 9 Maj. Red programmet på banan i Tisdags. Ny LB:1 för detta år. Kändes bra men saknar serpentinbågar, dom brukar vi vara bra på och halter får det gänra vara mer än två. Svårigheten jag märkte redan då var mellanskritt på diagonal med förlängd form, ut i vårat svåra varv, trav vid nästa bokstav och sedan galopp vid nästa. Svårt att hinna forma i hörnpassering och få till fina igångstänningar. Men det brukar ge sig med lite traggel.
Ska rida Nicke mycket barbacka nu med tanke på skav och med tanke på vad vi ska ha för oss den 1 Maj.
Annars idag blir det en tre turer till Nicke. Först efter jag handlat saker till honom, då ridning och stallfix, Sedan byta bil med mamma, tillbaka och hämta släpet, ut till Pia, rida där och hämta en halmbal sedan tillbaka till Nicke och lämna balen. So much for a day off.

The world's greatest


Svarttorp igår alltså, var inte så taggad när klockan ringde som jag var kvällen innan. Var inte alls tidigt eller så men kände liksom inte samma sug.
Drog mig mot stallet, hämtade släpet och gjorde sedan sysslorna, packade och snyggade till det mesta. Tog in Nicke, snyggade till honom och lastade sedan, själv för första gången på länge. Han gick på på andra försöket efter lite meck. Drar lina ut genom skötardörren så jag kan ställa honom med fram på lämmen sätta fast grimskaftet i linan och sedan hala in honom. Har ju lite förståelse till att han inte vill åka när han har sådana problem med att just åka.
Kom fram i god tid så vi hann se ett par ekipage, tjöta och fika. På framridningen kändes han fin även om jag nog hade tänkt att jag skulle få mer tid där. På framhoppningen kändes han fin på krysset ett par gånger, men när jag sedan styrde på hinder så var det bara broms, broms, hopp. Kvittade hur mycket jag galopperade eller tjatade; broms, broms, hopp.
Kändes mest att "aja, vad ska jag göra", hjälper ju inte att hoppa 40 språng liksom. Banan låg på 100 och vi lossade på handbromsen mot iaf. hälften av alla 10(!) hinder. Så det kändes väldigt skönt, vi petade fram på en oxer där vi inte fick till nåt läge utan det blev avvaktande från bådas sida.
Kände verkligen inte för att hoppa ännu högre när han kändes sån men tänkte att det kan va nyttigt, (mest för mig och min hjärna.) Tog oxern på framhoppningen en gång och då plötsligt fanns det framåtläge och lite bjudning! In på banan igen så var 1-2 lite tveksamt, sen jävlar fick det bära eller brista "nu galopperar vi" sa jag och Nicke hoppade så jävla bra på trean, tror vi båda tappade luften, 4-5 bra sen mot 6an blev det mellanläge och en sånhär dag är inget gratis så stopp där. Red om på det kom perfekt, 6 språng till oxer, perfekt. Vänder upp på hinder 8 ser framåtläget, perfekt språng, 7 språng fram till hinder 8, kommer mer ifrån än vad som brukar accepteras så han hoppar helt flackt, bara tar ett galoppsprång över känns det som. Volt tillbaka över 9an lika fin anridning där. SÅ SKÖNT! Förlösande är nog ordet.
Ettan
Trean
Åttan

Nian
Tian
Har film från 100 cm som kommer upp under morgondagen, så får ni se va knölig bana det var! Emelie som fotat/filmat.

Call me maybe

Wiii banträning imorgon, Linda ska inte dit så jag ska rida. Ser fram emot det! Hoppade som sagt Nicke i Onsdags, sen red Frida ut Torsdag, vila fredag och idag var vi ute i skogen igen. Galopp från Kabe och hemåt på en pigg och lite stark häst.
Imorgon ska jag rida noggrann dressyr på framridningen och galoppera framåt på framhopp och bana, gärna så snabbt att jag tycker det går för fort. Ska hoppa 100 och 110 och i 100 vet jag att jag vågar gasa, så det ska jag göra och hoppas det hänger med till 110 så var det iaf. sist på Riddersberg. Får sälle av Emelie och Osa, upplagt för en trevlig dag helt enkelt.

2009 Svarttorp
2012 Svarttorp
2014 Svarttorp

Another song about the weekend


Känner ni igen mr. gul? Alla bilder är från 2008!
5 år gammal Nicke alltså.
Följande är från 2007 och praktiken i november, från var jag tog med honom hem.

En av de första ridturerna!

Så fina fötter och benställning <3
Plus bonusbild från Sjövik, dagar innan jag blev inlagd, så gissar att jag inte mådde så väl här heller..
Vill ni se åren efter också i lite såhär "random" bilder? :)

I think I'm bad news

Nicke fick vila i Måndags, tömkörd av Frida Tisdag och igår byggde jag övningen ovan. Bom, bom, räcke med marklinje. Längde ut marklinjen och bommarna varje gång jag höjde, red både i övertempo, undertempo och normalt. Så han fick jobba och tänka själv, jag bara serverade första bommen, han gjorde det skitbra varenda gång! Räcket låg ändå på 120 ett antal gånger. På slutet sänkte jag ett hål och längde överdrivet mycket, plus red sakta och han tog ändå tag i det själv, kom "ifrån" och tryckte av ordentligt. Så jag tror det var en bra övning för oss båda.
Har änmält till PJ på söndag i Svarttorp, får se om jag eller Linda rider. Om hon åker med någon mer häst kan hon gärna rida, men hon behöver inte åka dit för Nickes och min skull liksom.

No idea


Har inte tagit mig tid till att skriva om tävlingen insåg jag just, enkel anledning: det gick inte så bra.Det mesta var emot oss. Till att börja med blåste det halv storm, hinder blåste omkull osv. Men så långt, visst, lika för alla. Dock skedde ett missöde i första klassen då Nicke var framriden och klar för framhopp, men där någonstans försvann han från starlistan och blev nedflyttad över 20 starter. Svårt att ladda om med en redan trög häst. Detta till trots såg han fin ut på framhoppningen, på banan tog orken slut dock, tror jag. Han bjöd framåt, men ville bara springa in i botten och skjuta underlaget framför hovarna sista 2-3 sprången innan avstamp.. Inte lättriden i dom lägena, jag vet.
Strök honom från 120 av lite olika anledningar men mest för att han var yte ur släpet över 2 timmar och fick ridas fram gånger två. 120n var dessutom rätt svår och han skulle startat sent på eftermiddagen, så det kanske var lika bra, men man vet ju aldrig och vill ju alltid ;)

Shut you up

Tävlingsredo Nicke? Njaa, jag jobbar till 22 och kunde inte med att ställa honom på box från typ 13.. Hade funkat i gamla stallet, inte nu. Dom går in tidigast 18 liksom.
Anyhow så var jag i stallet imorse och släppte ut. Spenderade sedan 4 timmar på puts, pack, mock, mat, hämta släp, rida, snygga till. Ridningen gick toppen, skrittade fram ute en sväng och gick sedan in på banan. Körde förvänd, byten och galoppöppnor då han gärna söker sig mot galoppsluta mest hela tiden. Visst han får lite som han vill för han får ju böja åt det hållet han vill men rumpan kvar bogen in liksom. Riktigt fin och med, plus lagom i handen. Tvättade sedan ben och svans, ryckte manen SOM FAN och rakade där tränset ligger i nacken och dom där fjunen på manken som är under täcket och bara ser fula ut. Vill såklart orka knoppa imorgon men ska till stall när jag slutar 22 och linda bak så det blir inte asmkt sömn hur jag än gör liksom..
Tänker att han ska få gå ut och äta frukost imorgonbitti som vanligt så blir han inte så stissig och det blur inte såååå tidigt imorgon ändå. Ska åka runt 9. Den som lever får se!

Go motherfucker, go!

Värst vilken dålig update det är här! Får nog anställa någon som kan sköta det åt mig..
Har lust men inte tid, faktist. Har värsta planerna på vad jag ska skriva, tar bilder, har igång runkeeper för att lägga upp här osv. Men blir det något av det i slutändan? Nej.
Kan beskriva min lediga dag för er: Uppstigning 6.40. Kaffe och projekt städ av skrivbord, mer kaffe och frukost, plocka iordning i köket, släng alla krukväxter för de ser tråkiga ut. (Totalt 3 stycken.) Åka mot stall. Börja med att spola bilmattorna så de kan torka i solen. Mocka (tog ut bädden igår, ska testa utan, allt bajs låg i en stor hög, tack Nicke, du är bäst.) Ta in häst tvätta hovar, innan hovis kom. Skoning, tjöta om cigg, snus, problemhästar, hjärtinfarkt och det ena med det tredje. Rida, ut en runda på ca. 50 min. Rota fram regntäcke, luncha hästar, göra Nickes mat. Torka bort pollen från bilen där det nästlat sig in vid bakluckan, torka noga, plocka ur skräp ur bilen, släng det, lägg allt annat i bagaget, dra för hatthyllan så det inte syns. Åk till Eko, köp putsduk till instrumentbräda och fönster. Åka till gör det själv tvätten, tvätta bilen. Dammsuga bilen minutiöst noggrant, bli sugen på mat, motstå frestelsen av snabbmat bara för att du åker genom stan. Handla så man kan slänga ihop en sallad, köp tre nya blommor, plantera dom, gör salladen, stek bacon, koka pasta, hacka grönsaker. Ät. Ta med disktrasa och vatten ut till bilen, torka alla lister och dörrar invändigt, putsa alla fönster invändigt, pilla bort det sista av ett gammalt klistermärke (som stört mig sedan jag fick bilen, äntligen!), torka av instrumentbrädan och allt annat du kommer åt som inte är av tyg eller läder. Välkomna Jocke hem. Få för dig att du inte dammsugit nog idag, dammsuga hela hemmet, speciellt de håriga kattbäddarna/trädet. Kom på att du skulle köpt kaffebönor till jobbet för de är slut, åk och handla igen, ta en glass med, inse att pengar dragits för en tankning du gjorde i måndags. Svär och för över mer pengar. Betala, åk hem. Dö i datastolen.

Busy, busy

Jobbijobbi. Två nätter förbi, två kvar sen långledigt! Har varit hos Pia idag och var där i Söndags också och alla fyra sköter sig toppen just nu! På bilden är nyaste bekantskapen Quizz 4 år Quintender - Lord Z. Han är lite längre kommen än resten och galopperar lös. Vi har även skrittat lite ute och travhoppat mini-cavaletti!  
Nicke har gått tre lättare pass söndag-tisdag idag vila så får vi se vad det bjuds på imorgon. Beror på sömnen som vanligt under nattapassen!

RSS 2.0