So much for a day off


Här kommer filmen jag utlovade!
Idag är jag ledig vilket betyder att jag snart ska bege mig in till stan och köpa lite nödvändigheter, flugspray och skillingarydsalva blir det såhär dagen innan lön. Hehe, Nicke var helt äten igår vid virveln på halsen och i skapet. Alltså äten så det rann blod när jag torkade och smorde :( Kan inte va kul att inte få njuta av våren som nu verkar ha slagit till med full kraft.
Jag red iaf. en liten runda igår. Känslig päls nu vid slutet av fällningen gör att jag anar sadelgjordsskav så det blev en barbackatur. Red till kabe och hem, samma runda jämt känns det som. (Dom har lagt på grus bortåt Linda så där går bara att skritta för det är vasst och mot Ridderberg kräver att man har lite tid på sig. Slutade ju 18 igår.) Iallafall så övade vi galoppfattningar i backen upp. Har börjat rida inför dressyrtävling 9 Maj. Red programmet på banan i Tisdags. Ny LB:1 för detta år. Kändes bra men saknar serpentinbågar, dom brukar vi vara bra på och halter får det gänra vara mer än två. Svårigheten jag märkte redan då var mellanskritt på diagonal med förlängd form, ut i vårat svåra varv, trav vid nästa bokstav och sedan galopp vid nästa. Svårt att hinna forma i hörnpassering och få till fina igångstänningar. Men det brukar ge sig med lite traggel.
Ska rida Nicke mycket barbacka nu med tanke på skav och med tanke på vad vi ska ha för oss den 1 Maj.
Annars idag blir det en tre turer till Nicke. Först efter jag handlat saker till honom, då ridning och stallfix, Sedan byta bil med mamma, tillbaka och hämta släpet, ut till Pia, rida där och hämta en halmbal sedan tillbaka till Nicke och lämna balen. So much for a day off.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0