Recovery

Hoppas du haft en riktigt mysjul vädret till trots.
Det har jag haft, Nickes vecka har sett ut som så att han vilade sön och mån, då fick han istället bada och klippa sig. Återstår "bara" att rycka och snygga till manen nu.
Tis och ons gick han kortare pass i ridhuset, ganska trött i tisdags men efter en del galoppfattningar så piggade han på sig, dagen därefter var det fleecetäcke på och barbackaritt, bara lite flams, trav - halt - trav.
Igår då det var julafton tänkte jag bege mig bort till Kåperyd och därifrån till Månsarp, sagt och gjort. Tyvärr mötte jag två ryttare när jag nästan var framme där jag skulle vända och fatta galopp, alltså insåg jag att om inte de också skulle galoppera så skulle jag ganska snart vara ifatt dom. Hann fatta galopp och red på en bit men så snart Nicke skymtade dom började han förväntasfullt kaninskutta uppner uppner, fick ropa och be dom vänta på oss, haha. Tyvärr blev det ju då lite ofrivillig passage/piaff istället för galopp, dom lär ju funderat på vad vi var för crazy-ekipage! Iallafall svängde dom snart av så jag fattade galopp igen och red som jag trodde jag skulle, om vi då kollar på min fina Runke-Perkarta så... Nä... Red fel.

Blev tvungen att sakta av pga. nedför och rötter sen kom vi fram till en grillplats, å och lång bro över ån, då var det bara att vända, försökte gena och hamnade då bland massa småstigar med småstockar över, så det var inte så dumt ändå men jag misslyckades totalt med att mäta hur långt det var från A till B.. En trevlig och lång runda blev det iallafall. Nicke var svettig och jag har lite träningsvärk.

Idag vaknade vi runt 10.30 sen låg jag i soffan till typ 14. Kom alltså iväg och ut rätt sent, skritt stod på schemat, det var helt okej väder när jag satt upp och red mot NTR, vidare förbi motorbanan och in på rundan de kallar "dommar-ringarna" fråga mig inte varför. När vi var ungefär längst bort från stallet så satte blåsten och regnet igång, Nicke blev tvärsur och ville bara ge sig iväg i full fart eller stå med rumpan mot vinden. Ingen jättetrevlig ritt med andra ord. Hem kom vi iallafall när det friskade i riktigt ordentligt så det var tur att det inte var idag jag gav mig iväg så långt som igår!
Jag kommer rida på nu i helgen med sedan "tvingas" jag till att låta honom stå både måndag och onsdag sedan har Linda honom tors-lör, då vi ska uppåt i landet för nyårsfirande, ställer inga krav på att han ska gå alla de dagarna heller så kommande vecka blir alltså en rätt lugn sådan.

Canter

Vila måndag och ridhustrim tisdag och onsdag, idag blev det andra bullar dock för jag var ledig, landade i stallet ca. 12, då var Emma där och skulle rida ut så vi tog sällskap. Har inte ridit med henne innan men kommer definitivt göra det igen, haha! FULL FART!
Har aldrig galopperat så länge utan att sakta av utomhus, måsta rida dit och mäta hur långt det var, men ja det var från NTRs gamla bana ute i skogen mot Kåperyd, jag har ridit där innan men en kortare runda. Så frågade Emma om jag brukar galoppera hela vägen och jag sa nja, men det kan vi väl idag. Hela vägen var MYCKET längre än vad jag visste. Nörden i mig vill direkt rida dit igen och mäta längden. Det var längre än de två terrängbanor jag ridit iaf. det måste det varit, ville vända mig om och fråga när vi var framme liksom.
När vi väl saktade av var vi i Månsarp, mitt huvud dunkade under hjälmen av ansträngningen och jag kände Nickes hjärta i skänklarna samt att han ångade av svett, "nu kan vi vända och galoppera tillbaka eller rida upp till kåperyd och hem, hur känner du för galopp nedför?" Sa att jag inte trodde jag skulle orka, men om hon va före mig kunde jag ju bara hänga med, sagt och gjort, min häst har aldrig varit så stark alltså, helvete rent ut sagt vad han drog. Fick be henne sakta av så jag kunde rida före, galopperade nedför hela backen, den var inte så brant så det gick bra, Nicke var ju trött och hade därför slutat bocka.
(Bocka är något han gjort mycket de senaste gångerna vi varit ute på tur, i söndags så pass att jag åkte av! Satt i lätt sits och jeans så det var halt och helt omöjligt att sitta stadigt när han rockade loss. Hann tänka att jag inte skulle släppa tyglarna så det gjorde jag inte utan kunde sitta upp och fatta galopp igen.)
När vi hade ridit genom gårdarna i Kåperyd idag galopperade vi ännu mer på grusvägen, men sedan skrittade vi av ca. 1,5 km hemåt. I stallet fick han på sig sitt myrsloks amigotäcke samt äta en del av sin insläppsmat. Får rida dit igen, kanske på julafton rent av eller juldagen. Ska nog ge honom en klipp i helgen samt ett bad, det var inte så ren svett kan jag säga och svansen är gul. Märker själv hur taggad jag blir av en riktigt ordentligt uteritt! Vill bada, putsa, klippa, snygga till manen och så vidare. Tagga!

And it don't, feel much like christmas

Längesen  as usual, kom knappt ihåg mitt inlogg!
Väntar fortfarande på att komma in i rutinerna i "nya" stallet och jobbet, som nu inte är så nytt längre. I Lördags fyllde jag iaf. 25 år, spendera dagen i Kinnarps och på Småländska kolinin med jobbet, hade grymt kul! I Söndags var mamma, pappa och Erik här. Fick ett alldeles fyrkantigt litet men ganska tungt paket och mamma sa "du kan aldrig gissa vad det är" när jag hade öppnat sa jag att "näe det hade jag inte gissat för sådana har jag ju redan." Hade önskat mig free jump stigläder fast jag fick ett par free jump soft up pro istället. Brun/svarta var ju rätt men jag har haft ett par identiska i fyra år ju!
Gulligt att dom försökte iallafall, idag var jag och lämnade tillbaka dom på charlies och i utbyte fick en ny magplatta, vanliga stigläder till dressyren och impregnering följa med, sen åkte jag till Hööks och köpte free jump läder där 269 kronor billigare än på Charlies.
Hade tänkt köpa M men det fanns inte så tog L och hoppades på det bästa, det var tur för det blev ändå inte mycket över att stoppa i flärphållaren på sadeln. Sjukt snyggt blev det såklart, lurvluddplatta och snygga läder. Nu vill jag "bara" uppdatera schabrakgarderoben och gärna köpa ett nytt ländtäcke. <- Julklappstips right there!
Annars apropå Nicke så har han rullat på halvfart, vilade tors-sön förra vecka pga storm, födelsedag osv. Denna veckan har han gått alla dagar utan tors. Idag tänkte jag rida ut men kom iväg lite väl sent, tänkte ändå ta en kortare runda än planerat, men när vi kom till motorbanan vi nästan måste ta oss förbi för att komma åt de fina ridvägarna så var det fortfarande full fart där med folkrace, och Nicke var spänd redan innan. Krutpaket vill säga, blev en liten framskrittningsrunda och sen in på banan hemmavid, så fin när han är sådär lite uppvarvad. Kände mig rätt färdig när vi galopperat en stund, men tänkte sen ändå att vi skulle testa lite förvänd för det var längesedan, red på en åtta så det totalt blev 4 volter och tre byten på mitten. Ja, vi bytte alltså från förvänd till förvänd, så himla bäst häst!

RSS 2.0