Canter

Vila måndag och ridhustrim tisdag och onsdag, idag blev det andra bullar dock för jag var ledig, landade i stallet ca. 12, då var Emma där och skulle rida ut så vi tog sällskap. Har inte ridit med henne innan men kommer definitivt göra det igen, haha! FULL FART!
Har aldrig galopperat så länge utan att sakta av utomhus, måsta rida dit och mäta hur långt det var, men ja det var från NTRs gamla bana ute i skogen mot Kåperyd, jag har ridit där innan men en kortare runda. Så frågade Emma om jag brukar galoppera hela vägen och jag sa nja, men det kan vi väl idag. Hela vägen var MYCKET längre än vad jag visste. Nörden i mig vill direkt rida dit igen och mäta längden. Det var längre än de två terrängbanor jag ridit iaf. det måste det varit, ville vända mig om och fråga när vi var framme liksom.
När vi väl saktade av var vi i Månsarp, mitt huvud dunkade under hjälmen av ansträngningen och jag kände Nickes hjärta i skänklarna samt att han ångade av svett, "nu kan vi vända och galoppera tillbaka eller rida upp till kåperyd och hem, hur känner du för galopp nedför?" Sa att jag inte trodde jag skulle orka, men om hon va före mig kunde jag ju bara hänga med, sagt och gjort, min häst har aldrig varit så stark alltså, helvete rent ut sagt vad han drog. Fick be henne sakta av så jag kunde rida före, galopperade nedför hela backen, den var inte så brant så det gick bra, Nicke var ju trött och hade därför slutat bocka.
(Bocka är något han gjort mycket de senaste gångerna vi varit ute på tur, i söndags så pass att jag åkte av! Satt i lätt sits och jeans så det var halt och helt omöjligt att sitta stadigt när han rockade loss. Hann tänka att jag inte skulle släppa tyglarna så det gjorde jag inte utan kunde sitta upp och fatta galopp igen.)
När vi hade ridit genom gårdarna i Kåperyd idag galopperade vi ännu mer på grusvägen, men sedan skrittade vi av ca. 1,5 km hemåt. I stallet fick han på sig sitt myrsloks amigotäcke samt äta en del av sin insläppsmat. Får rida dit igen, kanske på julafton rent av eller juldagen. Ska nog ge honom en klipp i helgen samt ett bad, det var inte så ren svett kan jag säga och svansen är gul. Märker själv hur taggad jag blir av en riktigt ordentligt uteritt! Vill bada, putsa, klippa, snygga till manen och så vidare. Tagga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0