Recovery

Hoppas du haft en riktigt mysjul vädret till trots.
Det har jag haft, Nickes vecka har sett ut som så att han vilade sön och mån, då fick han istället bada och klippa sig. Återstår "bara" att rycka och snygga till manen nu.
Tis och ons gick han kortare pass i ridhuset, ganska trött i tisdags men efter en del galoppfattningar så piggade han på sig, dagen därefter var det fleecetäcke på och barbackaritt, bara lite flams, trav - halt - trav.
Igår då det var julafton tänkte jag bege mig bort till Kåperyd och därifrån till Månsarp, sagt och gjort. Tyvärr mötte jag två ryttare när jag nästan var framme där jag skulle vända och fatta galopp, alltså insåg jag att om inte de också skulle galoppera så skulle jag ganska snart vara ifatt dom. Hann fatta galopp och red på en bit men så snart Nicke skymtade dom började han förväntasfullt kaninskutta uppner uppner, fick ropa och be dom vänta på oss, haha. Tyvärr blev det ju då lite ofrivillig passage/piaff istället för galopp, dom lär ju funderat på vad vi var för crazy-ekipage! Iallafall svängde dom snart av så jag fattade galopp igen och red som jag trodde jag skulle, om vi då kollar på min fina Runke-Perkarta så... Nä... Red fel.

Blev tvungen att sakta av pga. nedför och rötter sen kom vi fram till en grillplats, å och lång bro över ån, då var det bara att vända, försökte gena och hamnade då bland massa småstigar med småstockar över, så det var inte så dumt ändå men jag misslyckades totalt med att mäta hur långt det var från A till B.. En trevlig och lång runda blev det iallafall. Nicke var svettig och jag har lite träningsvärk.

Idag vaknade vi runt 10.30 sen låg jag i soffan till typ 14. Kom alltså iväg och ut rätt sent, skritt stod på schemat, det var helt okej väder när jag satt upp och red mot NTR, vidare förbi motorbanan och in på rundan de kallar "dommar-ringarna" fråga mig inte varför. När vi var ungefär längst bort från stallet så satte blåsten och regnet igång, Nicke blev tvärsur och ville bara ge sig iväg i full fart eller stå med rumpan mot vinden. Ingen jättetrevlig ritt med andra ord. Hem kom vi iallafall när det friskade i riktigt ordentligt så det var tur att det inte var idag jag gav mig iväg så långt som igår!
Jag kommer rida på nu i helgen med sedan "tvingas" jag till att låta honom stå både måndag och onsdag sedan har Linda honom tors-lör, då vi ska uppåt i landet för nyårsfirande, ställer inga krav på att han ska gå alla de dagarna heller så kommande vecka blir alltså en rätt lugn sådan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0