I'm full of regret

Inte mindre än fyra hästar åkta på idag. Började med utsläpp och mock, jobbet en timme, sedan for jag till Tunabo där guldstjärnan gick till Juss (Just On Time -11 Quintender - Voltaire.)
Vi började dock med Sandro som var något spänd vilket även Tessan var. Blåsigt och lite mer rörelse än vanligt på gården var bidragande faktorer. Jag åkte med i trav. Skritt och halt på mestadels mitt kommando, duktiga utan dumheter, men lite ofokuserade. Hoppas på mer stilla väder på Måndag så kanske vi kan ta promenaden till brevlådan med dom.
Juss jobbade vi på planen bakom stallet eftersom hennes föl går i hagen intill och vi inte vill ha en spänd häst som ropar på sin fölis första gångerna man sitter på. Hon är hängd/sutten på en handfull gånger och idag var första gången hon fick gå på volten istället för att bli ledd. Det gick jättebra, verkligen enligt skolboken. Hon bara skrittar på med framåttänk av sig själv och jag och Pia babblar på så som vi gör, nästan farligt då man lätt glömmer av vad det är man sitter på. Superduktig tjej iallafall!
Bilden är inte från idag, men nog är den från Tunabo allt!

Efter Tunabo åkte jag tillbaka för dagens tur på Nicke, fick bli rundan ner till Kabe tillsammans med Emelie och Tora. Nicke var inte riktigt så taggad och stark som han lätt blivit ute de senaste månaderna. Känns riktigt skönt, skulle önska att han blir mer jämn i bjudningen på bana vs. ute. Känns inte kul att sitta och dra i munnen ute för att han inte ska sticka/bocka, medans man får tjata på honom på banan. Vadå dubbla signaler liksom? Han blir ju inte precis känsligare i munnen av att jag får hänga baklänges när vi är på tur..
Han lyckades även glömma hur man gör när man skrittar och är ett djur med fyra ben samtidigt, så vi var nere på framknäna med hakan mot backen en gång. Slutar nog aldrig förvånas..

En helt orelaterad bild på katten med mest swag i stan.

Random I am

Nu kunde det vart färdigjobbat för denna vecka men icke, inventeringen är klar, fast vi gjorde den en dag för tidigt så imorgon ska jag dit och skjuta den lilla leverans mackor som kommer på lördagar. Kul! Har även tagit utsläppet i stallet och ska till Pia, blir mycket brumbrumbil imorgon!
I onsdags vilade Nicke som sagt, fick bara testa nya tränset, min fina vän hade både mockat och matat så det var bara att ta in djuren.
Emelie sa häromdagen att hon vill låna Nicke för att fota ett träns till annons för han är en sån poser. Få hästar som kan se såå ullengullen ut på beställning!
Igår var samma vän och jag i stallet together, alltid lika mycket the time of our lives. Utforskade en ny väg som var helt okej faktist, lite blött men vart är det inte det nu, solen sken och alla fyra var glada.
Alltid vacker som en dag. Speciellt med smutsen/skavet på ganashen efter spännet på grimman..
Idag red jag på banan, hockey igårkväll och inventering idag satte sina spår, (kanske därför detta inlägg tar 2 timmar att författa.) Hade noll lust, fick lite mer lust när jag insåg att det här med lägga i en växel och åka på den börjar infinna sig lite, lite, kanske var han bara pigg eller på gott humör, men vi kan ju hoppas.
Red över upphöjda travbommar, vilket gick riktigt bra hälften av gångerna klonkade han inte i och lyfte riktigt fint, tog tid på sig, med vinklade bakben som kändes ända upp i sadelsitsen. Fin känsla, funderade en stund på om jag redan ridit färdig men drog isär bommarna till galoppavstånd istället och körde en stund till. Var inte lika lätt och fint i galopp mer: "ASROLIGT IHA SLÄPP MIG" men ah, ett par gånger var bra och Nicke om du läser, du ska få hoppa av dig på Söndag!
Vet inte vad jag ska hitta på med Nicke imorgon dock, men orkar inte rida bort och hoppa när jag ska rida ett till antal hästar hos Pia haha. Skönare på Söndag när man har hela dagen på sig. På måndag hoppas jag på en skön sovmorgon följt av ett par galoppvarv borta vid riddan och sen en tur till Pia igen, därefter nattajobb. Ska bara orka med det också, men på både söndag och måndag får jag äntligen sova. Sen på tisdag får sängen vänta lite på sig för då ska lilla Rio ha skjuts till veterinären för att bli kastrerad.

All I want

Mååånga 14-22 pass nu alltså. Har varit i stallet "tidigt" så jag hunnit hem imellan, men orkar inte idag. När jag vaknade vid 8-tiden vräkte snön ner så ingen lust fanns. Får se vad jag har tid med idag, men åker nog så jag hinner rida och drar sedan direkt till jobbet.
Igår fick han bara jogga på lina, lite löst inspänd, trav i båda varven lugna, avslappnade steg. Tog ner honom till andra volten och travade över bommarna ett par gånger tills han gjorde det bra åt båda håll sen var vi klara. Han var riktigt spänd inne i stallet då det var tö och blåst. Nicke är inte rädd för mycket, egentligen bara en enda sak och det är ljud. Han är väldigt ljudkänslig. När han då står på gången och det ramlar ner ett stort stycke snö från stalltaket till marken så vill han helst sitta i knät på mig. Inte lätt att vara stor och modig då.
Jag gillar snö och vinter men när det är runt nollan som nu då vill jag bara att det smälter och blir vår faktist. Blir väl lite hålla igång och röra på sig pass nu fram till helgen då jag har mer tid och ska ta mig till ridhuset för lite hoppning. Imorgon, Onsdag får han dock vila för jag kör 11-18 och har insläppet på kvällen.
Imorgon ska jag köpa mig ett träns, inte för att jag behöver det, har redan tre stycken till en häst. Men ett PS för 650 spänn tänker jag inte gå miste om, kanske får jag bara användning för nackstycket men då säljer jag resten, säkert nån som vill ha. Ska bli spännande att testa, funderar även på att skicka iväg pärlpannbandet och få det sytt på läder, skulle få mycket mer användving av det isf. Det är för fint för att bara få gå en hopptävling då och då. Vill ha det på dressyrtävling också och soliga fotodagar.
Tränset från PS är ett flat out som väl egentligen är en av de tråkigare modellerna, men som sagt är jag mest ute efter nackstycket.
Detta pannbandet, värt 1000 spänn, bara använt ett tiotal gånger. Att sätta det på läder skulle totalt kosta 500. Det får det vara värt tror jag allt! Ska bara se hur stora öglor PS-tränset behöver.

Only for the weak

Hästig dag, åkte mot stallet imorse så jag var där strax innan 10 kom hem efter 18. Nicke har hoppat 5,5a i ridhuset tillsammans med Emelie och Toris. Ribban låg på 120 och det gick som en dans.
 

Ett filmklipp publicerat av Emma (@xoffbeat)Feb 22, 2015 kl. 10:54 PST

Sen hämtade vi släp på vissis och drog till Pia där väntade Tessan, Sandro och Juss på mig, samt en halmbal. Tessan och Sandro (3 år) fick göra samma sak, halt, skritt och trav på lina samt avsluta lösa i skritt. Båda skötte sig exemplariskt och jag har en ny favorit tror jag. Sandro, alltså herre vilken snygging! Snäll, stor, proportionelig, välbyggd och rör sig mycket bra. Dock är han son till Bjutt, som ja.. Hon är Bjutt helt enkelt. Så vi får se hur han utvecklar sig.
Fick även stifta en ny bekantskap med Juss, (Quintender - Voltaire, 4 år fick föl som 2 åring) jag hängde och satt på en stund medans vi blev ledda. Hon har alltså inte kommit lika långt och såg redit pigg och ambitiös ut under longeringen innan uppsittning. Ska bli spännande. Nästa date infaller på Fredag och Söndag om alles går enligt plan.

Carrion

Long time no see.. Vet, men jag har inte lust eller tid, jobbat mån-fre, Nicke har bara vilat en dag, nämligen igår. Annars har det varit full rulle påt. I tisdags red jag även Emelies räka och idag red jag på Tina åt Elin. Alltid kul att sitta på nåt annat en stund.
Nicke har gått på fältet en dag, dom hade stubbarace förra helgen så innan allt blev plaskblöt slask så hann jag galoppa lite där. I Onsdags och idag höll vi oss på banan där jag red ganska intensivt, alltså inte som i hårt eller länge, utan verkligen tänkte på vad jag gör varje steg. Red mycket bågar i framåtgalopp utan byte. Sen även några varv i förvänd och mer framåttänk än vanligt, inga byten tillåtna då såklart.
Ska försöka lägga av med att tjata så på honom. Han kommer undan så lätt oftast. Jag kan sitta och dutta med skänkeln varje steg ett helt ridpass. Så nu gör vi försök femtielva med att lägga i växeln och hålla den fart jag bett om, tack!
Får se vad vi hitter på imorgon vill hoppa, om snön ligger kvar kanske jag kan få med mig Emelie och Tora till ridhuset så kan vi hoppa någon rolig liten övning, annars har banan fungerat mycket bra sista veckan. Ska även koppla släp efter BMWn imorgon och åka till Pia för ridning och halmhämtning. Känns som att balen räckt väldigt länge även denna gång vilket såklart är jätteskönt, 7 veckor är fan inte illa pinkat. Och då hör det även till att idag när jag skulle ta slut på den gamla körde jag in tre kärror hos Nicke och bjöd Rosa på två. Hade kunnat hämta nästa helg men då hade det varit akut. Tänkte hämta medans det var barmark men tji fick jag ser det ut som.
Ikväll har jag lagt 10 minuter på att göra en Bråvalla-playlist, rätt mycket bra faktist!

Myopia


Denna övning hoppades idag samt klockan, detta var första gången vi rullade över.
Under framridningen bjöd han på några bocksprång och var lite lättretad och motig, löste det med galopp och "fram för fan!" (för kicka mot skänkel för att man ber om skänkelvikning, det gör brunstiga ston. Inte min valack.) Efter vi värmt i trav så galopperade vi en stund, gjorde bågar i förvänd vilket såklart gick jättebra med min dressyrstjärna, dock kortar jag gärna ihop honom utan att bakbenen hänger med.
Måste ut och galoppera mera nu fram, tillbaka, fram, tillbaka. Det gav jättemycket senast, han blir för lång och för framtung, löser uppgiften ja, men bättre kan det (alltid) bli!
Var riktigt roligt att få hoppa "på riktigt" idag iallafall och det kändes som att nicke var beredd att hålla med!
Ska lägga upp någon slags plan för veckan, jag jobbar mån-fre men nu måste vi igång båda två. Tanken är skritt/joggtur imorgon, vila Tisdag, trim Onsdag och galoppslingan Torsdag. 10-18 på fredag så där blir det tyvärr vila igen sen i helgen får vi se vad det bjuds på!

Mindsweep

Snart mot stallet igen, idag blir det hoppträning för Linda. Var där imorse och släppte ut samt fixade boxen så i väntan på insläpp ikväll ska jag putsa, så det så!
Ska bli jättekul att hoppa idag, längesen jag gjorde det under några som helst ordnade former ju!
Vi får dessutom sällskap dit av Emelie och Tora och sällskap på träningen av Diaz och Cornelia :)
Ska bygga klockan och en serie, blir en bra mjukstart känns det som.

Guestlist

Ridhuset i Torsdags gick finemang, glada hästar, jag lekte mest runt, längde galopp på diagonal avbrott inte byte, lite förvänd, sen lite byten och tillbaka för att checka att jag kunde hålla honom i förvänd utan byt. Efter lite ridning där så kunde jag byta från förvänd till förvänd när vi bytte varv, inte illa!
Tog några småsprång med eftersom det fanns hinder haha. Lätt i dressyris!
Igår bara slappade vi runt lite på banan och idag får han gå på tur med Elin och en kompis till henne för jag jobbar 10-18, åker dit ikväll och tar in dom bara :)

Blev lite sen till stallet igår, jobbade till 14 sen åkte jag till skomakaren som blev lite fundersam när jag klev in med en sadel under armen, men när jag sa att jag bara ville ha skylten ditspikad så såg han lättad ut. Värt 100 spänn för att den ska sitta rakt och man själv inte ska fucka up, haha! Aldrig haft med mig så mycket pengar till stan btw!
Var även förbi Hööks och köpte trätjära+pensel till hovarna och brodd. Fattiglapp nu alltså. Dags att byta om och dra och tjäna lite moneys! Goodbaj!

Cowboys from hell

MARS
28-29 Hopp Värnamo

APRIL
6 Dress Ölmstad
11-12 Hopp Aneby
12 Dress Gislaved
17 Hopp Eksjö
25-26 Hopp Bankeryd

MAJ
3 Hopp Vaggeryd-Skillingaryd
14 Hopp Aneby
23-24 Hopp Norrahammar-Taberg
24 Dress Svarttorp

10 stycken potentiella tävlingar helt enkelt. Tänker att jag själv ska rida första hopptävlingen i år, innan Linda får ta över tyglarna. Jag är sugen helt enkelt och om han tar sig samman och börjar gå i 120 med, så tror jag att jag kommer vara nöjd med Lindas insats och tävla honom själv därefter. Men det får vi se. Han kan ju verkligen tänka bakåt den hästen. Kommer fortsätta träna för Mickan och Linda.
Taggad på att komma igång nu alltså! Hoppade studs idag och Nicke var heelt crazy, när jag skrittade fram ute kunde jag inte korta tyglarna utan att det blev trav. Studsen jag byggt på banan blev fel cirka hela tiden för han var sååå pigg och stark! Skulle byggt en längre så han fick bromsa upp sig men, men, det är lätt att vara efterklok. Vi tog oss igenom varje gång, även med enhadsfattning då jag filmade.
Imorgon kommer Rolfie och skor Nicke sen ska jag och Emelie ge oss bort till ridhuset, ska rida tills han blir trött kan jag lova. Tror jag kommer vara slut långt innan honom med all överskottsenergi!

Glue

Ridning idag wiiieeo, Nicke vilade i fem dagar för svullet ben, sen gick han i skritt/trav fem dagar, sen hade han visst vilat fem dagar till när jag var borta, så idag var han glad. Var svårt att bara sitta upp efter vi gått bort till utvalt fotoställe och fotat Toris och Emelie.
Kunde trava lite men visste vad han ville, åkte typ bara med och försökte styra neråt fältet men Nicke bästämde när vi skulle vända och galoppera haha.
Fina älskade vän.

Way away

Om en knapp timme bär det av hemåt! Imorgon ska jag rida :)
Buss Cervinia - Turin, flyg Turin - Köpenhamn, bil Köpenhamn - Taberg. Sen får vi träffa kissemissarna och sova i mjuka sängar. Hade gärna stannat här ett par dagar till dock, eftersom vädret verkar slå om nu. Vi har haft rätt dåligt väder 4 dagar av 6 tyvärr. Ska försöka göra ett redit inlägg om resan när jag kommer hem, har många bilder på mat iaf. haha.

Goofy

Idag höll vi oss i Italien igen och åkte i backarna på lägre höjd för att hitta en restaurang som ägs av en svenska och för att mamma skulle kunna följa med rekade vi fram en väg endast inehållande blåa backar. Det gick att ordna och hos Ulla åt vi lunch alla fem!
När vi kom ned till byn igen hade jag bestämt mig; jag skulle hyra en bräda. Sagt och gjort. Åkte minst 10 åk i barnbacken, ramlade hårt en gång. Annars var det mest "hejdå balans, bäst jag lägger mig ner." Sen fick det bära eller brista,  in med en snus och svälj några klunkar gluwein sen upp i den kortaste sittliften som på skidor enligt mig inte är värd att åka upp i ens. Men med bräda på sneglade jag nervöst bakåt för att se så ingen var direkt bakom som jag skulle va ivägen för när jag misslyckades med att gå av liften. Sa till alla pojkarna att åka bakom mig och ha en plan för hur de skulle få ner mig. Men vet ni? Det gick jättebra! Kunde svänga och bromsa på både hälarna och tårna, visst stod jag inte upp hela vägen ner, men rumpa/knän är nödbroms ju. Så jobbigt att åka med, andra muskler får jobba och jag spänner mig jäkligt mycket mer än på skidor. 
Sugen på snowboardskola nu för att lära mig på riktigt!

Breuil-Cervinia

Två åkdagar är till ända, fyra kvar. Har sjukt ont i stortårna och insida vad. Men med sällskap av solen är det inte så farligt!
Idag var vi uppe på högsta punkten som man når från Schweiz. 3888 m upp. Hotellet i Italien ligger på 2050 m. Tar med mig sjuka benmuskler och måånga röda blodplättar hem ;)
I Schweiz åt vi lunch och åkte första svarta backen för i år. Det gick bra, än har jag inte ramlat vilket är skönt såklart! Middagen på hotellet är helt fantastiskt, medans frukosten lämnar en del att önska. Tur att det snart är dags för middag!

RSS 2.0