I'm full of regret

Inte mindre än fyra hästar åkta på idag. Började med utsläpp och mock, jobbet en timme, sedan for jag till Tunabo där guldstjärnan gick till Juss (Just On Time -11 Quintender - Voltaire.)
Vi började dock med Sandro som var något spänd vilket även Tessan var. Blåsigt och lite mer rörelse än vanligt på gården var bidragande faktorer. Jag åkte med i trav. Skritt och halt på mestadels mitt kommando, duktiga utan dumheter, men lite ofokuserade. Hoppas på mer stilla väder på Måndag så kanske vi kan ta promenaden till brevlådan med dom.
Juss jobbade vi på planen bakom stallet eftersom hennes föl går i hagen intill och vi inte vill ha en spänd häst som ropar på sin fölis första gångerna man sitter på. Hon är hängd/sutten på en handfull gånger och idag var första gången hon fick gå på volten istället för att bli ledd. Det gick jättebra, verkligen enligt skolboken. Hon bara skrittar på med framåttänk av sig själv och jag och Pia babblar på så som vi gör, nästan farligt då man lätt glömmer av vad det är man sitter på. Superduktig tjej iallafall!
Bilden är inte från idag, men nog är den från Tunabo allt!

Efter Tunabo åkte jag tillbaka för dagens tur på Nicke, fick bli rundan ner till Kabe tillsammans med Emelie och Tora. Nicke var inte riktigt så taggad och stark som han lätt blivit ute de senaste månaderna. Känns riktigt skönt, skulle önska att han blir mer jämn i bjudningen på bana vs. ute. Känns inte kul att sitta och dra i munnen ute för att han inte ska sticka/bocka, medans man får tjata på honom på banan. Vadå dubbla signaler liksom? Han blir ju inte precis känsligare i munnen av att jag får hänga baklänges när vi är på tur..
Han lyckades även glömma hur man gör när man skrittar och är ett djur med fyra ben samtidigt, så vi var nere på framknäna med hakan mot backen en gång. Slutar nog aldrig förvånas..

En helt orelaterad bild på katten med mest swag i stan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0