To infinity and beyond

Morgonen idag flöt på hur fint som helst, var i säng innan 9, trots två stall efter jobbet. Ställde klockan på 14, 5 timmar senare alltså. Kom inte upp då, vaknade istället 15.20 av att Diaz undrade vart jag var. Hehe, åkte direkt ut till Lindas stall, hade tänkt mig kaffe och färskpressad apelsinjuice men nae. Tji fick jag.
Mockade och gjorde iordning innan vi tog in för dagen, då kom Linda passande nog hem, tjötade med henne tills klockan var en bit över 18 så det blev inget gjort med Nicke idag heller, tär på samvetet. Åkte hem och lagade lite mat och kollade på tv en stund nu ska jag snart sova igen. Helt slut.se.
Imorgon ska jag ägna mig helhjärtat åt Nick-klick! Lite ärenden ska åkas med, men är ju ledig så det hinner jag.
En bra sak med idag var iaf. att Rolf ringde upp nu på kvällen. Äntligen! Så nu har jag en tid för skoning strax efter vi kommit hem. Han får gå med skorna 8 veckor istället för 7 så vi får hoppas de sitter kvar :)

Making plans

Mindre än 1 timme kvar nu sen är nätterna till ända. Då blir det mock hos Nicke, sen utsläpp hos Linda, sedan bädden en stund innan vi ska göra iordning Lindas stall inför hennes hemkomst. Göra lite extra fint helt enkelt! 
Har tänkt att hinna skritta ut på Nicke med. Han har vilat sen i Söndags pga. lymfangit i ett bakben. Det har varit jättesvullet och helt statiskt, alltså inte gått ner av hage/lindor/promenad. Igår mötte jag upp vet. efter 6 timmar sömn, då var benet såklart lite, lite bättre, men, men. Is i magen kan man inte ha hur länge som helst!
Metacam-kur utskrivet och lite mugg-salva till det så blir det nog bra med det också!
Torsdag blir det skritt igen och sedan packa plus några sista ärenden innan italien. Jobb på fredag nämligen. Ska gärna hinna tvätta och städa med.....
Måste köpa kattmat, kattsand och hästmat. Samt någon varm buff och kanske skidglasögon. Det ska bli jättekallt veckan vi är i Italy <3 
Snart kommer Anna-panna, jag längtar!

Amarezzo

Säkerhetsväst på!! Tog 10 steg efter jag suttit upp sen ba "iiha håll i dig", studsade nåt varv sen gick det att rida ;)
Så gullig!
Innan Rally red jag Kitty, då red Diaz Cayenne som galopperade non-stop i 20 minuter och sedan var löddrig mellan bakbenen, det var kul sa hon. Kitty var lite mer sansad men ändå pigg. Galopperade lite fram och tillbaka bara, hon är inte så igång så bara rullade runt lite.
Rally visste jag skulle vara vild, men han gjorde ett par oväntat ordentliga hopp. Första bilden är ingen stegring utan ett bock-hopp, har många bilder som ser ut som stegringar men han hoppar upp i luften så helt enkelt, i galopp haha. Det var kul! Och han slappnade ju av ganska snart :)
Nicke fick gå några varv med, fryspelle. Tog ut utan ländtäcke för att fota och han börjar dallra på fläsket direkt. På med täcke och rida några varv för att få igång cirkulation mest. Känns som att jag mest rider för att rasta nu faktist. Får ta tag i det ordentligt efter Italien-resan.
Nya skydden och nya schabbet, så sniggt!

Wake up dead

Hann med tre hästar! Dock gick allt borta hos Nicke jääävligt snabbt, tog ut tre högar bajs sen fluffade jag bara halmen, slängde in mat, red barbacka på fältet en stund, dvs typ 15 minuter. Lite galopp åt båda håll, bara för att rasta. Han skötte sig fint och jag börjar gilla waterfordbettet mer och mer. Tredje gången jag rider på det, ingen superskillnad, han går emot lite mer än vanligt, men släpper efter bättre när han inte går emot. Får nog testas ett par rundor till!
Hos Linda tog jag in Caddie först, linade honom en stund men han var inte alls lika pigg som i Måndags och det samma gällde för Rally. Imorgon ska jag rida dom två och Kitty. Jag och Diaz ska ha date i stallet. Blir skönt att ha lite mer tid på sig imorgon!
Sen imorgonkväll går jag på första av fem nätter så då vet jag ju hur uppdatering här blir. På lördag ska jag försöka slippa undan stall helt sånär som på att släppa ut Lindas på morgonen efter jobb. Sen hoppas jag att jag orkar vara vaken en stund och rida på Söndagsmorgonen, på Nicke då. Förhoppningsvis med Emelie och Tora och nya schabraket :)

Orange

Hej vad det går! 163 timmar, 49 timmar mer än vad min anställning säger, ja jag jobbar mycket. Lägg där till 6 hästar i Åkerby. Ni fattar resultatet, ingen tid över.
Imorgon blir min lediga dag lite förstörd av att Rio ska på åb på smådjurskliniken för sin brutna tass 14.30. Ska hinna med minst tre hästar imorgon, och nä det låter ju inte så mycket, men jag måste även ta lite sovmorgon för att jag går på natt på Fredag. Får se om jag får tid att uppdatera lite här men det är inte så roligt att känna sig tvungen eller att man borde, Dåligt med färska bilder har jag med. Ska försöka bättra mig! Speciellt efter att ha hämtat ut nya fast begagnade schabraket imorgon <3

Something's Gotta Give

Inte en häst riden men rätt trött ändå. Började dagen i Åkerby där jag släppte ut alla hästar, mockade och gjorde iordning mat. Var klar med det framåt 11 och då tog jag frukost, sen tog jag in Cayenne och Kitty för dom skulle ha date med hovis. Gav hästarna som var kvar ute lunch och undrade hur hungrig Rally egentligen var som stod och tuggade luft när jag gick emot honom. Såg vid nästa blick att han hade grimman i munnen, fanns inte fler hål att spänna upp så tog av den och gick in för att hitta en mindre. Tror ni han gick och få tag i sen? Fri vildhäst yeha, fick gå in igen och hämta pelletshink!
Cayenne vilade sig efter att ha varit ute i snålblåsten.
Väntade tills klockan var en bit över hovslagartiden, men sen åkte jag till Nicke istället och lät dom stå inne och vänta själva. Mockade och gjorde mat hos Nicke, vinden ven och regnsnön kom i omgångar, fanns absolut ingen inspiration till ridning. Tillbaka hos Linda var Adam nästan klar så då tjötade vi lite, sen släppte jag ut sopade fixade boxarna för insläpp sen bar det av mot A6, stallklädd, hästig och framförallt smutsig. In på apoteket och hämta recept jag fick inringt imorse mot muggen. (Sen tankade jag på kortet för exakt 200,00 inte ofta man prickar!)
Hämtade Jocke efter hans jobbdag sen fick även jag åka hem. (Ganska) lång stall-dag. I lööve it, kroppen känns sådär härligt trött!
Lite kycklinggryta och parikaris på det och nu dill och cola i soffan. Ska jobba 6 dagar i rad nu from. imorgon, ledig en dag sen fem nätter. Come at me bro!

City of gold

Igår blev det lite hoppat med Nickelus, det gick jättebra, hade bara tre parallelloxrar längst långsidan med ett galoppsprång imellan varje. Började på ca 60 cm, rullade över några gånger. Höjde mitten till 100 och slutligen ut till 100. Lågt hinder in alltså. Inte hoppat på länge så det var en bra och basic övning för oss båda. Inga konstigheter what so ever och han kändes rätt kvick för att vara honom! Idag blev det skritt ute sen några varv galopp på banan. Efter jag ridit Nicke och mockat hans box ringde klockan dags att ta in Lindas pållar. Sagt och gjort styrde bort dit och plockade in dom, plus göra iordning för kväll och morgonfodring, tillbaka till nicke för att fixa hans mat och tvätta lite muggben.
Varför jag tog in Lindas hästar är för att hon har dragit till Florida, den lyxliraren! Hon är borta rätt länge så meningen är att jag ska rida och ta in/utsläpp när tid finns. Vi är några som delar på det, så det ska gå fint. Dock får vi se hur mycket ridet det blir då jag jobbar SVINmycket och hennes hästa är skodda utan snösulor. Tänkte ridit imorgon men tror tyvärr inte det kommer gå.

I got a blank space baby

Den otroligt fina bilden ville inte laddas upp igår så här kommer den först och främst. Ridningen dit/hem gick över förväntan, han blev lite tittig och skulle skynda sig en gång, annars var han hur cool som helst, kan räkna gångerna jag ridit med pannlampa på en hand, så därför gör jag lite grej av det.
Var borta i ridhuset 17.45 där jag tog av thermobyxor, reflexväst och ländtäcke, tänkte ta av bootsen med men eftersom han trampade sig blodig i boxen efter jag broddat bak så fick han ha dom på. Klumpig.
Till själva träningen då, började i trav på volt och ut på långsidorna i öppna/sluta/skänkelvikning, red små volter i hörnet innan och försökte få med mig honom runt - inte bara lägga sig åt det håll vi ska. Det gick okej, svårt i vänster, bättre i höger. Detta höll vi på med tills jag var helt slut, då fick vi göra framdelsvändningar och jag har tänkt ganska rätt! Det viktiga här var att behålla skrittakten, ha speciell koll på vänster bak och behålla ställningen.
Sen när vi kom till galoppen så frågade Mickan nästan direkt om det var jag eller han som satte rumpan innanför spåret. Svaret var ju han, förstås.. Försök till öppna på långsidan, byte av galopp eller avsaktning så fort det blev rätt, för så fort det blir rätt säger Nickes kropp till hans hjärna "Nä jobbigt, sluta" exakt så kändes det iallafall. Detta gällde (surprise) vänstergloppen mest, fick gå in på volt igen och försöka flytta ut rumpan och in framdelen men fortfarande ställd åt vänster, här fattar inte min hjärna riktigt vad vi håller på med. Om rumpan spårar innanför är det ju ganska självklart, men det var svårt, fick rida runt Mickan "Ställ in mot mig, rid in till mig, led häråt" så hon kunde peta lite på inner bak och tillslut när bakbenen var bakom och under oss så hittade vi en helt ny galopp. Ut i öppna igen och nu funkade öppnan en halv långsida, ibland nästan hela. Även om man har tränarhjälp är det så mycket lättare dom gånger man kommer mot spegeln och kan kolla vart man har benen. Han blev iallafall otroligt fin i galoppen, sällan har jag nått en så bra galopp på hans rygg.
Avslutade med skänkelvikningar i trav på diagonalen och så loss som han var då så gick det riktigt bra! Kändes som vi kom riktigt långt på den timman, när vi väl red hemåt hade det lsutat snöa och var inte det minsta jobbigt att rida de 20 minuterna hem.

Idag har jag träningsvärk så ska ta en dusch nu sedan blir det stall innan jobbet, skrittar nog bara en kort runda barbacka. Jobbar Mån, Ons, Fre, Lör, Sön, värdelöst! Kan lika gärna jobba 7 dagar då känns det som.

Thunder

Blev varken uteritt eller hoppat i helgen! Igår var det så äckligt väder att jag bara red några varv på banan. Mest för att checka så han var ohalt då han strax innan halkade omkull i hagen för han var så uppspelt över att fina tant-Rosa kom hem från retreaten i Värmland.
Idag hade jag massor av planer men fullföljde bara en och det med en del modifikation. Meningen var att jag skulle hämta bil på Öxnehaga, släp i Öggestorp, fixa Nicke och ta med honom och Emelie bort till Riddersberg lagom till 18 då jag skulle rida för Mickan.
När jag hade bytt bil så kom jag på att jag nog inte alls ville koppla på både släp och tung häst i rådande väder och väglag.. Emelie låg dessutom efter i sitt schema så hon var inte säker på att hon skulle kunna följa med. Då bestämde jag att nej, säkerheten går fan före bekvämligheter, jag får rida bort. Till saken hör även att jag drar med en bakhjulsdriven BMW som inte har dubbdäck.
Sagt och gjort vi skrittade och joggade både dit och hem, med andra ord red jag i nästan två timmar idag! Hur träningen gick håller jag på tills imorgon, men det var definitivt värt både pannlampa och snöpisk i ansiktet!

The small print

Så jävla värd den!
Red igår, lång runda med mycket skritt på knölunderlag. Släppte ut imorse, gjorde iordning allt samt förfärades över tjockeben, så var där ikväll också efter att ha sovit som en stock 9-16. Tvättade med lactacyd och smorde med aloe vera. Finns knappt några skorpor kvar och svullnaden går ner vid rörelse. Men ändå lite oroande.. (Tog även insläppet lite för tidigt, men ingen var ens uppskriven..)
Imorgon ska jag åka hem och sova dirr när jag slutar, för att försöka ta mig upp i tid till en tur i sadeln. Frida tar honom tors-fre. Sen i helgen blir det nog en ordentlig uteritt och ett hoppass.
Ska kolla sista perioden i hockeyn nu, sedan jobba andra natten av fyra. Hoppas det blir någorlunda lugnt, har en del att hinna med nu när det tyvärr är semlesäsong..
Bjuttan, syrran till Tessan alltså.

Plug in baby

I veckan såg jag till att va sjuk inför nyår så Nicke fick vila ett par dagar, men i Fredags longerade jag lite i blåsten, mest för att vara på den säkra sidan till Lördag då jag red bort till ridhuset. Hade utsläppet så mockade lite mer än nödvändigt medan hästarna åt upp sin frukost.
Hängde fram gramanen men beslutade mig för att inte använda den, kan inte säga att jag saknade den men Nicke gick som en ål bort, titta höger OMG VAD ÄR DET!? Titta vänster bli jättespänd osv. Kom bort välbehållen iallafall, red på i 15-20 minuter innan jag var nöjd, tar ju 40 min fram och tillbaka så det är ju inget måste att rida i en timme där direkt.. Han var fin, laddad men fin. Red travslutor, galoppombyten, galopplängningar på diagonalen med avbrott istället för byte osv. Lite mer avslappnad på vägen hem och mycket finare i benen när jag tog av lindorna. Han har en ganska aggressiv mugg, speciellt på vänster fram. Har inte tagit hand om den då när han vilade så det hade blossat upp igen varpå han var svullen på lördagmorgonen. Tvättade vid insläppet igår och smorde in. Det konstiga var att det inte blev bättre när det frös på och var snö häromveckan. Får ta tag i det och sköta om det ordentligt nu veckorna framåt och inte tro att det går över av sig själv! Skäms!
Idag red jag Kaberundan med en frisk galopp i uppförsbacken hemåt. Han var höll sig nästan uteslutande på marken idag. Blir ridning imorgn med, sen jobbar jag fyra nätter så då får vi se hur det blir med ridning och uppdatering här. Snart börjar semifinalhockeyn, tagga!
Så många favoriter på en bild!

Two Sides Off Lowe

Denna har jag ridit på idag! Bilden ovan är från 2012 och visar Bjutts helsyrra Tessan.
Det är Pias dotter Idas häst. Ida har hängt och klängt och gjort väldigt mycket med denna lilla häst. Hon är skrittad på volt 5-6 gånger så idag, första gången jag satt på den testade vi att trava ett par gånger vilket gick hur fint som helst! Satte igång i trav, travade ett halvt varv och saktade sedan av av sig själv, perfekt när dom är lagom i bjudning, mot lata i början. Det fördedrar jag iallafall.
Får se hur hon fortsätter utvecklas, blir spännande då Bjutt inte är någon lätt häst så jag hoppas denna inte är för lik mer än till stammen. Balou du Rouet - Voltaire. Ska dit igen nästa helg, hoppas då på att få rida den andra från samma årgång. Nåmnligen Sandro Off Beauty, Sandro Boy - Balou du Rouet.
Fick även ta med mig min julklapp hem, en halmbal ;) Surt att betala 200 för släphyra för att köra något så tråkigt. Men men, det kunde inte vänta så jag passade på idag när jag ändå hade pappas bil och skulle till Pia.

RSS 2.0