I got a blank space baby

Den otroligt fina bilden ville inte laddas upp igår så här kommer den först och främst. Ridningen dit/hem gick över förväntan, han blev lite tittig och skulle skynda sig en gång, annars var han hur cool som helst, kan räkna gångerna jag ridit med pannlampa på en hand, så därför gör jag lite grej av det.
Var borta i ridhuset 17.45 där jag tog av thermobyxor, reflexväst och ländtäcke, tänkte ta av bootsen med men eftersom han trampade sig blodig i boxen efter jag broddat bak så fick han ha dom på. Klumpig.
Till själva träningen då, började i trav på volt och ut på långsidorna i öppna/sluta/skänkelvikning, red små volter i hörnet innan och försökte få med mig honom runt - inte bara lägga sig åt det håll vi ska. Det gick okej, svårt i vänster, bättre i höger. Detta höll vi på med tills jag var helt slut, då fick vi göra framdelsvändningar och jag har tänkt ganska rätt! Det viktiga här var att behålla skrittakten, ha speciell koll på vänster bak och behålla ställningen.
Sen när vi kom till galoppen så frågade Mickan nästan direkt om det var jag eller han som satte rumpan innanför spåret. Svaret var ju han, förstås.. Försök till öppna på långsidan, byte av galopp eller avsaktning så fort det blev rätt, för så fort det blir rätt säger Nickes kropp till hans hjärna "Nä jobbigt, sluta" exakt så kändes det iallafall. Detta gällde (surprise) vänstergloppen mest, fick gå in på volt igen och försöka flytta ut rumpan och in framdelen men fortfarande ställd åt vänster, här fattar inte min hjärna riktigt vad vi håller på med. Om rumpan spårar innanför är det ju ganska självklart, men det var svårt, fick rida runt Mickan "Ställ in mot mig, rid in till mig, led häråt" så hon kunde peta lite på inner bak och tillslut när bakbenen var bakom och under oss så hittade vi en helt ny galopp. Ut i öppna igen och nu funkade öppnan en halv långsida, ibland nästan hela. Även om man har tränarhjälp är det så mycket lättare dom gånger man kommer mot spegeln och kan kolla vart man har benen. Han blev iallafall otroligt fin i galoppen, sällan har jag nått en så bra galopp på hans rygg.
Avslutade med skänkelvikningar i trav på diagonalen och så loss som han var då så gick det riktigt bra! Kändes som vi kom riktigt långt på den timman, när vi väl red hemåt hade det lsutat snöa och var inte det minsta jobbigt att rida de 20 minuterna hem.

Idag har jag träningsvärk så ska ta en dusch nu sedan blir det stall innan jobbet, skrittar nog bara en kort runda barbacka. Jobbar Mån, Ons, Fre, Lör, Sön, värdelöst! Kan lika gärna jobba 7 dagar då känns det som.

Kommentarer
Postat av: Jessiaca

Kul att läsa om passet :) Har du siktat in dig på något datum att börja årets tävlingar med?

2015-01-12 @ 23:28:01
URL: http://vinna.blogg.se
Postat av: Jessica

Man vill ju veta vad som är mest kostnadseffektivt :P Såg att Sharpman ska åka ner till Vetlanda på fredag..? Så frågan är ju vad man ska välja. Hade gärna kört dubbel provning hos olika, typ Charlies och Sharpman för att kunna jämföra kompetenser osv, men har fan inte råd, haha :P

Ja, men visst är det! Så himla roligt! Vi åker till Värnamo - och dit borde ni också åka :)

2015-01-13 @ 18:35:33
URL: http://vinna.blogg.se
Postat av: Jessica

Just det, ridhuset med! Det är kvinnan vars hästar jag hjälpt till med som vill kika på diverse olika varianter av ridhus, så jag var bara sällskap och... nyfiken :P

2015-01-13 @ 18:36:57
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0