Pinhead

Glömde skriva alls om min stilbedömning kom jag på! Jag fick 20 poäng av 30 möjliga, vilket jag är nöjd med även om jag grämer mig över omhoppningen. Grunden var så klockren att jag såklart önskar att jag bara fortsatt i samma galopp, då hade förmodligen avstånden fortsatt sitta lika fint. Det slog mig även när jag red att jag längt lädren ett hål när jag putsade sadeln. (Alltså till de mest använda hålen, jag kortade ett hål för några veckor sedan och har haft det så sen dess på hoppsadeln.) Orkade inte fixa med det utan hade dom så utan att tänka mer på det. Tills jag läste protokollet då..
Första punkten var tempo, rytm och balans. Där fick vi 6,5 Med kommentaren: "Bra balans, tappar rytmen 2 halvan av banan." Samma poäng på kommunikation och ingen kommentar. Sits och position 7 "Fina händer. Något djup sits mellan hinder." Det fanns även en kolumn för tips inför framtiden där det står "Något långa stigläder?"
Alltid lika roligt med protokoll och kul när det sitter duktiga ryttare och bedömer en! Tänkte även nämna något jag tyckte var mycket trevligt denna tävling och det var goodiebagen Elin kom med när hon hade visat passet. Alla Avd A 105 fick en och den innehöll bokstavligt talat en hel massa grejer! Morotar, krafft sport och betfor till hästen. Till mig var det en salig blandning: hovkrats, skoputs, poncho, buff, rengörning till telefondisplayen, vattenflaska och så vidare! Man fick en liknande på Höökscupen men den innehöll inte tillnärmelsevis lika mycket. Saker är alltid kul! Nicke blev jätteglad och visste att morötter och hästgodis fanns i bilen så varje gång jag hämtade något där såg han ut som den mest förväntansfulla C-ponny du kan tänka dig!

Idag blev det mycket riktigt en promenad för oss, 20 minuters skritt ungefär och byte till tjockare, torrt täcke med hals för att han frös. Lite mer oglamorös dag för Nicke så att säga!

Jump off

Anmäld! Nästa tävling blir i Eksjö den 12 April, 110 och 120 med Linda på ryggen. Så roligt, dock blir det Avd. A i båda klasserna, så vi hoppas han tar sig samman och inte håller på att stanna!
Nicke har en rätt lugn vecka framför sig nu. Jag går på natt imorgon och sen när jag går av åker vi till Jockes föräldrar uppåt i landet. Då får Frida sköta ridning och skötsel. Tänker mig promenad idag, kabe imorgon sen får vi se hur det rullar på. Gymnastikhopp nån dag också innan vi åker.

Solar eclipse


Klockan 07.59 imorse. Värmning inför 95 bed. clear round. Gick upp 4.35 så kommer fatta mig kort och osammanhängande. Allt hemma flöt på som ett vattenfall ungefär, åkte tidigare än senast-tiden till och med! Lika lättlastad idag. Obalanserad i svängarna men annars så. (Kör på ettan, krypkör som tant-Agda och ändå lever han jävel..)
När jag satt upp kändes han lite spänd men musten gick ur snabbt och istället blev han sitt lite trötta och överlydiga jag. Alltså var allt upp till mig idag, hehe. Det gick snabbt inne på banan, inga omstarter och ingen omhopp. Fin på framhoppning och så även inne på banan, det gick verkligen sååå bra. Om jag bara hade fått bättre sväng till sista bågen 7-8 så hade jag inte haft något att klaga på, men tycker att jag blev lite kvar i handen och mesade lite väl imot det räcket. Nollan satt iaf även om han klonkade i rejält på 8, så det var såklart kul. (Även om något annat inte fanns i sikte, så många 110or som vi ridit ska vi fan nolla i en klass som inte ens börjar på 1..)

Nästa start runt 11-snåret, här kändes han mer villig och med på noterna, kanske för att han hade fått tugga i sig sin frukost? Fick ju bara lite smakprov på höt innan första klassen.

Solen sken och det var allmänt gött, god stämning och många välkända ansikten!

105 bed totalfel och stilhoppning. Jag red SÅ bra i grunden och Nicke var verkligen toppen. Sen gick vi i mål och så var det omhoppning då ba: "Eeh ska jag rida snabbt eller stiligt?" "Jag gör mittemellan" vilket blev katastrof! Fick mellanläge deluxe på första, tog ut vägen till nästan för att rida an ordentligt men kom lika illa där, sex språng till nästa istället för fem och ja, kaos. Oxern nummer 10 (bild) blev bra men sen vet jag inte vad vi gjorde mot 11an.. halt?
Haha, vi glömmer den omhoppning och tänker på att vi tog oss igenom kombinationen fläckfritt och vi hoppade hinder nummer fem lika fint, (på bilden) tyckte den var hög när jag gick banan.


Kommentera pls!

It's better if you do

Ysch, kallt idag igen, fick bli en vilodag för häst då det var mycket fix efter jobbet. (Lämna tillbaka bil och hockey.) Jobbat 6 av 6 dagar denna vecka, det känns, jo tack. Skönt med ledigt imöra. Min bil har dessutom tagit ut semster, något med bromsarna säger Jocke, den blir förmodligen lagad på måndag så tills dess får jag pussla en del och får skjuts av mamma till/från stallet imorgon. Går liksom inte att åka buss dit om man inte först åker in till stan och sedan till tenhult, vilket skulle ta FETT lång tid.
Nicke har iallafall fått röra på sig samtliga dagar efter PJn, idag vila och kanske blir det även så på Måndag, då Frida tar honom. Imorgon tänkte jag rida bort till Riddersberg och galoppera några varv, hoppas han håller sig på mattan så man kan arbeta också inte bara flänga! Så får vi se om han går på Måndag eller ej, Tisdag blir det trim och på Onsdag hoppträning, Torsdag skrittrunda, Fredag lätt trim på banan checka av inför Lördag då det är TÄVLING! Känns som en bra plan som förutsätter att jag har bil på Tisdag då.

Heroes

Det här har vi haft för oss idag! Så duktig!! Lättlastad x2, lite stress där, men han tar det bra som vanligt. Bara rulla på i galopp i princip direkt (framskrittad lite för hand.) Alla linjer satt på rätt antal, dock trångt på alla utom den på rakt spår med 21 meter där det blev bra på 5. De andra distanserna på böjt spår var värre, men sen när kommer vi så nära på rätt antal och river frambommarna!? Haha :DD


Nya släpet fungerade ypperligt även om Nicke nog behöver vänja sig in med att åka med 3/4-delsbom. Lite ostadig men absolut ingen panikattack. Nu ska jag sova, ska jobba 6.30 imorgon med pga. sjuka kollegor. Natti!

Softworld

Woooop, det sjukt roliga som kanske skulle hända i helgen hände! Kollade på en transport på Lördagen som inte var nåt å ha men när vi satte oss i bilen på Söndagen och åkte till Eksjö hittade vi en finare, i bättre skick och rymligare, endast 12.000 billigare! 25 cm mer häst får plats från bom till bom dessutom i denna.
Den provåks den 17 Mars först av Tora sedan av Nicke, båda ska på PJ borta på Riddersberg. Anmälde just till tävling men får nog återta nu när Emelie upplyste mig om att den är på en måndag, annandag påsk. Lär jobba då. Men ah låter anmälan ligga kvar så får vi se hur det slutar.
 
 
100 två gånger PJ, 95 och 105 i Värnamo och LB:1 i Ölmstad. Tagg!
Annars har Nicke verkligen gått på halvfart det senaste. Det har blåst så det visslat om knutarna, måndag uteritt, dressyrsadel. Galoppjobb 6 fram, 6 tillbaka, byte, 6 fram, 6 tillbaka, byte. Gick bra även om det tyvärr blev en kort runda pga. tidsbrist. Igår long. på banan ingen action. Idag vila eftersom jag inte tjänar några pengar på hans rygg prioriterades Tessan, Juss och Sandro just idag. Har ridtid resten av veckan så det känns okej. Hoppträning på Fredag. Så ser det ut just nu.

Fångad av en stormvind


Idag blåste det rejäla vindar så att säga! Nicke är beredd att hålla med, blev ingen vettig ridning av det. Travade och galopperade en del, men såna här dagar riktigt känner man hur lite det ger. Satt av och släppte hästarna fria en stund men då var de inte så laddade.
Apropå utförligare inlägg om senaste passen så var Nicke GALEN när vi var borta och galopperade sist. Ricco måste va först så vi släppte iväg honom med lite försprång då Camilla inte ville galoppera så snabbt. (Fd. galoppör) Nicke gick för att komma ikapp, jag låg baklänges typ, längst ut i tygeländan, andra varvet höll vi oss närmare dom då gick det mer kontrollerat, tredje varvet hängde dom inte med utan Nicke fick gå först med Tora bakom, släppte helt på "upploppet" och fifan va det gick! Galet kul när det killas i magen och man hisnar av fart!
Hoppträningen i Onsdags gick såå bra den med, Nicke var fint framme och ville, jag tyckte det var väldigt högt eftersom linda byggde banan på 100-105 direkt och vi bara hoppade fram på en båge sen hoppade banan. Har ju inte hoppat enkelhinder/bana på bokstavligt talat hur länge som helst. Hade grava problem med kombinationen vilket helt berodde på mig. Jag styrde undan gång på gång. Hade parallelloxer in ett språng räcke. Väldigt löjligt beteende av mig när det gick så bra i övrigt, men ser liksom inte läget, blir nervös, börjar ratta, fattar att det blir fel, drar bryskt undan Nicke mitt i anridningen. Jättebra övning, rekommenderas varmt.. Men jag tror vi va i en eller två bommar på hela träningen och vi hoppade kombin kanske fem gånger. Två gånger på slutet utan tvivel. Försökte även få av honom "stort" en gång på linjen vi hade, han la till ett men vi kom ändå fram till nästa oxer på 6 språng, det var jättebra av oss båda tycker jag!
 Här är missen på film ;)

Fingers crossed

Woooho! Sista natten jobbad, nu verkligen skriker sängen efter mig. Tänkte mest berätta att både jag och Nicke lever. Vi har dragit några repor runt Riddersberg och hopptränat nu under mina nattpass. Inte dåligt jobbat! Igår fick han bara en barbackaskritt på långa tyglar. Mer ingående berättelser dyker upp när jag inte är zombie. 
I helgen kanske något helt fantastiskt som jag aldrig trodde skulle hända händer. Håll tummarna!
Rio Ferdinand och Sir Ryan Giggs i sina fåniga trattar innan jag somnade häromdagen <3

Joker and the thief

Ställde in hoppträningen idag pga. väder, osugen och ingen lust att stressa. Tänkte istället hoppa något litet hemma, själv.

Byggde tre pyttestuds två språng till parallelloxer. Tog in Nicke och märkte att han var frussen och lite på tårna. Bytte därför bett till waterford och skrittade fram genom en liten promenad för hand. Gick sedan in på banan och satt upp. Skrittade ett varv innan jag satt av och hämtade lina, SÅ spänd. 12 år gammal häst som behöver linas innan man kan rida.. asso.. Han stod på bakbenen en gång och studsade annars runt spänd som en fiol. Eftersom han var kall innan ville jag ju inte trava/galoppera direkt och att aktivera funkar inte för lägger man till skänkel får man ett hopp. Så ja han fick gå på lina en stund, mest vid den jobbiga kortsidan där spökena bor. Kunde sedan sitta upp på nytt och göra det jag tänkt, men något störd man blir eller. Han var fin när jag väl kunde rida men fortsatte fara iväg lite då och då. Vädret bidrog ju eftersom det snöregnade och blåste på tvären, men om man bara sköter sig får man ju gå in i stallet snabbare.. duh..
Hoppövningen funderade jag ett tag på att skita i, men han gjorde den bra! Red över den från båda hållen, oxern väldigt liten. Han gjorde riktigt fina språng på den när jag kom ur sväng så studsen låg efter. På andra hållet hade han mest bråttom, höjde två hål från pyttelitet till ett språng iaf. och det gick också galant. Hoppas på bättre väder imorgon och att jag tar mig bort till Riddersberg för galopp tills han blir TRÖTT och slutar upp med sina fasoner för några dagar iallafall.
Hoppträning blir det på Onsdag.

RSS 2.0