Jump in

Jobbade Mån-Lör veckan som var, därav bara en dag ledigt. För lite faktist! Hade behövt en dag till men känns ganska kört i denna vecka.
Igår i varje fall var det hagmockning på schemat då våra hästar bytte hage idag. Skickade sms till Jocke om att det skulle ta halva dagen för det va så mycket, då kom han upp och hjälpte till <3
Blev dygnsura när det kom snöblandat regn och vi fortsatte mocka, bestämde oss för att vara klara och åkte hem, väl hemma blev jag bitch about att jag inte hade ridit så då fick jag en uppryckning och ett torrt ombyte och åkte till stallet igen.
Red bort till NTR där vi tog ca. 10 språng, Nicke var jätteglad och hoppade en eller två gånger till efter varje språng. Roligt med känslor! Jocke är den som fotat.
Hann även handla och julpynta lite men skulle behöva en heldag hemma med städ och en heldag i stallet med fix. GE MIG! (Helgen som kommer är det julbord och 25-årsdag.) Godnatt!

History

Archers in your arches, raise your fingers for one last salute,
and bleed this skyline dry, your history is mine.

Så bra dag idag! Första lediga vardagen sedan jag började på SP.
Uppstigning, mock och mat, in till stan för massage 9.00, snabbfrukostfika med mammi och inköp av festklädsel, spetsklänning och kavaj blev det, klipptid 12.00, bilbesiktning 13.30, fläckfritt sa gubben om Saaben, donken, handla inför kvällens mys, tillbaka till stall, inse att man hinner ut på en runda innan mörkret faller, pigg glad Nicke, (älskar min lata häst extra mycket när kortning av tygeln betyder trav,) hem, städa, 18.55 plingar det på dörren och då var det dags för hockeymys med mamma, pappa, Erik och Jocke förstås, med tillhörande tilltugg. Avslutade kvällen med ett riktigt roligt MF-avsnitt och en Jen och Berry. Natti natti!

 

Good night

Tjaaa
Tänker att jag ska blogga och vad jag ska skriva om men sen i slutändan har jag inte tid, så även nu. Eller tid har jag väl men annat kommer före.
I alla fall så flyter det på bra i nya stallet.
Förra helgen red jag en efterlängtad uteritt, men det var bara en av oss som uppskattade de fantastiska galoppvägarna, det var jag. Nicke kändes bara trött och oengagerad. Det tillsammans med hur stökig han varit tidigare två veckor gjorde att jag bestämde mig för att han skulle få vila. Sagt och gjort, i 6 dagar fick han bara vara.
Så igår satt jag upp igen och vi gav oss ut i skogen, till en början kändes han lika nere som för en vecka sedan. Joggade igång honom, tröttast i världen. Travade förbi samma plasttunna som vanligt då sa Nicke "OMG EN TUNNA, HOPPISTUDSI!." Ingen blev gladare än matte, (som satt väldigt löst en stund,) hade inte tänkt galoppera men ville känna efter, red in en bit på en sandväg, vände hemåt gjorde halt och ryggade för att tagga honom, sen gav jag galoppskänkel och då kröp vanliga Nicke fram, snabba ben och några bockar. Efter detta var han trött igen, men han hade iallafall bjudit på glädje.
Idag blev det en liten tur ute med sällskap, lät henne rida i förväg för att kunna galoppera ifatt och då höll jag på att åka av! Så glad var Nickelusen!
Har även haft putsstuga här hemma i helgen, inte klar än dock, var lite överambitiös så att säga. Nicke blev även fulklippt idag magen, halsen och halva huvudet. Fyller sin funktion och vi ska inte visa upp oss för någon så vitt jag vet, men fult blev det.
Nu ska jag sova så jag orkar en ny arbetsvecka på mitt roliga jobb. Ja seriöst.

RSS 2.0