Klubbmästerskap dressyr

Gårdagen till ära var det KM på hemmaklubben. (Förra veckan kantades mest av dålig ridning och allmänt krångel, uppladdningen var med andra ord inte den bästa. När jag red i Lördags tex. så kände jag mig mest dum för att jag inte ens visste hur det ska kännas när jag är nöjd. Tragglade på ändå och vid ett tillfälle när Nicke hade gjort en av få okej halter så tänkte han ta ett steg bakåt varpå jag knackade till med skänkeln och sa att "nehejdu, gå fram" då fick han nog och ställde sig rätt upp på bakbenen och gav sig sedan iväg i galopp. Trodde min häst va okänslig..)

I alla fall, igår då. Kändes inte så bra på framridningen, halvtråkig ridning ger halvtråkig häst, tyglarna bara gled och han var sådär tung och jag var sådär omotiverad. En klubbkamrat fick igång min pepp när hon sa "mitt mål är att slå er, han är så fin." Jag svarade "åh, tack" men tänkte "ain't gonna happen, nu kör vi Nicke." Lagom tills dess blev mitt chaps helt korvigt och dragkedjan hade delat sig hela vägen. Satte markfolk på att undersöka chapstillgången och fick snabbt på mig ett par andra (tack Linda och Maria.) Red igång och fick till lite mer känsla; bra halter, runda volter, okej fattningar osv.
När det väl var min tur inne i ridhuset sackade Nicke ihop som vanligt, jag red därför lätt och använde sporrarna väl för att få fram iallafall lite aktivitet. Det gick bara sådär, men fick till en fin inridning och halt, därefter var det svårt att tugga igång igen, det hände först efter galoppdelen. Då kändes det riktigt bra! Kände mig lila efter avslutad ritt och gick ut och började rulla upp hans lindor. Döm om min förvåning då resultatet kom; "vinner klassen och även KM:et gör Emma Johansson."

Jag tror att min känsla ljuger lite, det var likadant i Tranemo när Emelie sa "va fin han va!" efter banhoppningen och jag svarade typ "öööööh nej??"
Tänker att jag förmodligen vant mig vid att Nicke är mer framåt och lättare att få upp i fronten till vardags och därför är jag mer missnöjd än vad jag borde vara. Visst, JAG vet ju att vi kan mycket mer, men om de som inte ser honom varje dag tycker han är fin -även på tävling så har vi ju nu nått en högre lägsta nivå. Right?

Kommentarer
Postat av: Ellen

Fina!

2015-11-10 @ 18:32:23
URL: http://ellenshorselife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0