160411

Igår var det tävling i Tenhult. Nicke skötte sig jättebra får jag lov att säga. Nästan som hemmaplan ju, klar fördel.
Var där i god tid nytvättade, putsade och knoppade. Tänkte på senaste träningen när jag red fram och gjorde mycket övergångar, halter och höll tygeln kort. Lite tendens till att stå emot inne på banan men inte alls som på JFK. Tyckte resultatet kunde varit lite högre jämför med känslan men det var ändå bra dömt, fick 8 på inridning men bara 5 på skritt, det är bra när domaren "vågar" döma från högt till lågt och man verkligen får den poäng man förtjänar. Mycket roligare än 5,5-6,5 protokollet igenom så man inte fattar vad som var bra/dåligt. I alla fall så landade vi på 62,121%
Lastade in och gick och fikade då det var drygt 2 h mellan våra starter. Mickan hann anlända och kollade igenom vårat protokoll och kom med de visa orden; "det står ju högerställd på allt till vänster, om du hade fått igenom vänsterställningen så hade du ju fått 5-7 poäng mer totalt väldigt enkelt."
Det taggade mig något enormt, att man inte fattar/ känner/ vet själv är ju retligt men en riktig morot till mig i vilket fall.
Inför LAn red jag fram ganska länge för jag ville se när Mickan red, hon vannn på sanslösa 79,429%
Jag var såklart noga med att ta igenom vänsterställningen, gjorde mycket fattningar och förvänd samt tempoväxlingar, försökte göra galopp - halt men det är sååå svårt. Det blev min tur tids nog och jag tyckte det kändes VÄLDIGT bra, mycket mer bjudning än i LBn samt jag satte alla vägar, bokstäver och krumelurer. Svårt med 20x60 bana, är ju ännu fler bokstäver att hålla reda på och jag var ganska förvirrad över programmen då de inte är fullt så logiska som LB:1/LA:1. Bara det är samma diagonal kan vara K-R eller V-M alltså "tidig/sen" gör ju det hela svårare att hålla reda på. 59,143% fick vi, egentligen ett jättebra program, det som drog ner oss så var skritten (igen) och den förvända, det är fyra rörelser i förvänd och dubbel koefficent på en i varje varv, får man då 5-5,5 där så är det svår att komma upp över 60%
Men återigen bra domare som klart talar om vad vi behöver öva på, skritt, halt och förvänd. Sen jävlar!

160407

Vilken lång vecka det här känns som.. Fick va kvar i butik en vecka till så slutar 18, vilket är lite segt när man ska ta stallet därefter. Inte haft de vanliga två sovmorgnarna heller, men Nicke har gått ändå. Igår var vi på JFK och tränade för Mickan, gick mycket bra, men det var väldigt många ekipage i ridhuset samtidigt. Det var svårt att göra det som var tänkt, typ rida upp i galopp sedan halt som LAn börjar med. Synd så klart men jag kommer rida både imorgon och Lördag också för att fila ytterligare på speciellt halterna/inridningen.
Sen är planen att jag ska få hjälp inför LA på plats på Söndag för Mickan startar samma klass.
Skänkelvikningarna satt som en smäck igår och bara flöööt, fattningarna okej, avbrotten lite dyk men om jag tänker på att underhålla och motverka så går det. Red även varv på varv i förvänd med tempoväxlingar och blev lite imponerad över att det gick. Idag red Rebecka men jag var ändå förbi på hemvägen då han drog på sig ett litet sår igår i transproten, såg inte ut att vara någon fara med det idag.
Nu ska jag kolla så många serieavsnitt jag kan innan läggdags!

160402

I torsdags fick Nicke som planerat vila, Fredag jobbade jag 8.20-18.00 och tog en liten tur på banan från 19-mörkt ungefär. Red med fokus på kommande helgs dressyrprogram, jag kan dom inte ännu men har ridit båda för längesen, vet att LAn innehåller inridning i galopp samt bågar i förvänd och en båge med längd tygel i trav. Han var SÅ fin. Bara åka ,styra, be honom och han gör.
Funderar på att åka till Tenhult och rida på typ Onsdag, om inte Mikaela har tid för träning för då blir det ju JFK.
Hade nog vart bra att känna att man får fram honom där då, samt rida igenom programmen på 20x60. Hemma har jag ju 20x40 eller 40x60 eller jättebanan på NTR.
Apropå att få fram så var jag och Emma borta på just NTR idag och hoppade, det gick bra, även om han var pigg och jag feg. Inte lika galen som sist men nära på, red över fyra små räcken/kryss till att börja med, med lite olika bana. Satte sedan ihop två hinder till en oxer och red mer bana, sedan ställde jag kryss - 11 m oxer, Emma rider D-ponny så avstånden blir lite mittemellan. En vanlig Nicke tycker 11 m är jättebra för då når han precis fram och kommer lagom på tre, en pigg Nicke hamnar i oxern på tre, längde lite när jag höjt men han fortsatte springa intill, höjde lite till och kände att nu lyssnar han ju, va skönt och vilket bra språng, tänkte att det var på grund av höjden han backade lite men nä, det var för att han bajsade, så nästa gång sprang han lika fort igen haha. Hoppade oxern ett par gånger på 110-115 iaf, det var gött att få liite höjd iallafall :)

RSS 2.0