160229

Bilder från gårdagens bravader.
Nöjd med knopparna och LAn, inte med LBn eller domarens insats i det hela, mer om det imorgon!

160227

Del två från Mickanträningen, galoppen är ju inte mycket att hurra för tyvärr. I vänstervarv blir han riktigt tung, lång och ligger på innerskänkeln, går inte att få bort honom från den. Inget jag lyckas med i alla fall. Riktigt svårt!
Anyhooow, igår vilade Nicke helt, han fick bara borsta bort svettränderna plus lite godis och gos.
Idag var vi ute ca. 25 minuter och red fram, han var studsig. Lääängesen jag red ut i dressyrsadeln så kände mig inte helt med där ett tag. Gick in i ridhuset på vägen hem och red igenom båda programmen, de sitter präntade just nu iallafall. Kändes bra, måste bara vara noggrann med halterna då han blivit lite överambitiös (han gillar att stå still) han gör tvärnit med fram så han nästan står på näsan. Rid in, fram, halvhalt, håll andan, håll om, skritta ETT steg, halt. Sedan forma så gott det går, kort mellan svans och nos, in med ytterbog ut med rumpan. Vänd in i skänkelvikningarna med ställning och jobba med yttertygeln. Ajjemen det blir bra!

160226

Lite bilder från gårdagen, det gick bra men vi kom inte riktigt över tröskeln till framåtbjudning.
Han gör det man ber om men utan go typ. Han hade även stora problem med att åka igår. Får se om det blir skillnad på Söndag när vi åker dit i dagsljus. Tycker så synd om honom, men vad ska man göra? Stanna hemma? Köpa lastbil? Inget av det känns som ett rimligt alternativ.
 

Elin är mästerfotografen as usual kommer nog en bildbomb till när jag hinner med, detta var de bästa från första halvan.

160222

Jag brukar ha svårt för att rida länge om jag inte ger mig ut i skogen, idag flöt 55 minuter förbi, i ridhuset! Förtjänar fan en medalj, hah. Började med att skritta LA:1 plus lite trav där det ska vara galopp, travade sedan igång en stund och red sedan LB i lättridning och inte så mycket krav. Sen var planen att sätta mig ner och kräva lite och rida LA igen fast i de gångarter det ska vara.
Det gick sådär och Nicke ballade ur helt ett par gånger. Plusgraderna gjorde att snön släppte från taket och gled ner, hästhjärna: "det låter men jag ser inte vad det är, bäst jag hoppar, studsar och spänner mig!" Men lite bock i galopplängningen och byte i ena förvända var det ändå okej för att vara en första känn. Gav mig in på volt och övade på det jag fick göra för Mickan sist vilket är skitsvårt då jag inte kan ge fyra olika hjälper samtidigt och har jättesvårt att få Nicke att ta stöd på yttertygeln så att jag ens kan leda med inner. Han blev iallafall rätt fin även om jag inte riktigt lyckades med det jag tänkte eftersom jag inte kan tänka. Red sedan LA igen utan större missöden, vänd halvt igenom förvända blir ju på sladd, men det är för att han är så obalanserad och jag låter honom vara det, inget man inte kan göra något åt.
Avslutade med att rida öppna i skritt och fatta galopp från det, Nicke vill kasta in rumpan så fort man lägger bak ytter lite och ber om galopp. Detta får han givetvis inte och för att vara övertydlig med detta ber jag om öppna, sitter intill med båda skänklarna och ber sedan om galopp i samma form, spår och böjning, herregud så sur man kan bli! Kast med huvud, trippa fram, stanna och hota med att ställa sig om jag inte slutar. Fick lura honom lite och inse att jag kanske bad om för mycket, började med att bara ställa nacken på rakt spår och fatta ett par gånger, sedan ställa mer och mer genom kroppen, då gick det till slut, detta är en jätteenkel övning som vi verkligen måste traggla tills jag vet hur mycket jag kan be om och Nicke lär sig att det blir lättare för varje gång då han stärks i det.

08-03-04 Håll ut!

160221

Hallå dåligt samvete, Nicke har vilat tre dagar denna vecka, en mer än vad som är okej i min bok. Väldigt längesedan jag hade dåligt samvete dock så försöker tänka att jag varit duktig tillräckligt länge. Planerad vila tisdag pga ryggont, planerad vila fredag pga viljan att umgås med Jocke, icke-planerad vila idag pga det samma, plus sen till stall, plus extrahäst att ta hand om, plus hade insläppet.
Hade kunnat sitta upp och rida vid 18-19 idag men valde att mysa och titta på film istället, Jocke är ju bara hemma tors em-månmorgon numera. Nicke får all min tid då så han får faktist stå ut. Haft en jätteskön helg hur som helst, bra på jobbet i fredags följt av pannkakor och chill hemma, lördagen bjöd på en ganska kort uteritt då det kräksnöade, hockey och mat på öxne och sedan sällskapsspel och drinkar hos en arbetskamrat. Idag tog vi det lugnt här hemma på förmiddagen, (hur mycket förmiddag man nu har om man kliver up efter 11) åkte sedan in till stan för att äta buffé på Soya och hämta min bil, handla lite och sedan drog jag till stallet. Var där efter 16 och tänkte verkligen rida på en av utebanorna, då det var kasst väder tog jag in alla strax efter 17 och hängde sedan ut morgondagens nät medans det var ljust, sen var klockan sådär nedrans mycket. Nicke fick en borst och ett torrt täcke innan jag åkte hemåt.
Veckan som kommer ska jag definitivt vara mer ordentlig. En dags vila blir det, förmodligen fredag, nya skor och träning för Mickan torsdag, tävla söndag. Så mycket vet jag, startlistorna har även lagts ut; jag startar LB:1 17.35 och LA:1 19.29. Sent som fasen med andra ord! Hellre halv sex och halv åtta på kvällen än på morgonen, så ser jag det! Ska se om Mickan kan tänka sig hjälpa till vid värmningen men hon har ju ca 8 miljoner järn i elden så det är frågan.
 

160217

Letat bild till inlägget som komma skall, hur sjukt är det att denna bild är SJU år gammal!?
I år firar jag och Nicke nio år tillsammans, bästa vännen min <3

Red som sagt för Mickan i Måndags, det gick mycket bra. Nicke var positiv och jag mest flaxade med. Fick börja med att trava fyrkant med ställning i nacke, hals och ganasch, annars rak. Sedan in på volt och tänka kort avstånd mellan nos och svans, få ihop och runda inner, länga och stretcha ytter. Här blir det svårt för mig att få ihop alla hjälper, jag behöver träna koordination, när innerskänkel ska forma och driva, ytterskänkel ska peta in rumpan så häst spårar, innertygeln ska leda och vara mjuk, ytter ska vara ramen och stödet. Kortslutning.
Fick lite kläm på det och övergick till skänkelvikningar vilket gick förvånansvärt jättebra efter bara ett par gånger, gjorde ett par uppridningar med halt och sedan körde vi galoppen där jag bara fick rida fram, fram, fram. (Har ju suttit och underhållit vår starka sida länge nu på dåligt underlag alt. väldigt pigg häst utomhus, bromsat det vill säga.) När han väl kommit fram och greppade lite mark så vart han väldigt fin, red lite förvänd vilket var väldigt enkelt på fast underlag. Vi hann även med att titta på skritten där han inte gick alls mycket i passgång vilket det gärna blir när man ska visa mellan eller ökad. Fick nyttiga tips och en hel del hemma-övningar med mig.
Igår fick Nicke vila som jag nog nämnt, idag körde vi cirka 30 min i ridhuset, vilken skillnad det var att fatta galopp. Vi tog oss framåt, med luftiga språng! Hann inte rida så länge då jag prioriterade att hämta ut ett paket med ridstövlar som var lagom långa, liiiite stora i vaden men det löses med mer dillchips åt mig. Inget som syns heller men de hade gärna fått smita åt lite hårdare, bild kommer, men nu ska jag sova!

160216

Godkväller!
En liten update kan väl vara på sin plats, Nicke vilade i Torsdags, jag hade planer på att rida Fredag men de gick i stöpet då jag blev ståendes strax efter Axamo med bilhaveri. Bränslepumpen sa upp sig, en ny plus byte kostar endast 6600 plus bärgningen på 1500 då. Kjempegrejt! Speciellt när jag igår hämtade ut en nystoppad dressyrsadel med utbytta stroppar á 1845 och köpte begagnade stövlar: 1989 och igår tränade för 480. Eh..!?
Nä fy, de utgifterna glömmer jag snabbare än kvickt, nu, så, borta.
Nicke fick gå några varv på lina i ridhuset i Fredags, Jocke var med och ville testa att "langera" skrattade så jag grät eftersom Nicke bara vände sig mot J hela tiden och kollade på honom med sina "har du godis?" ögon.
I helgen var vi ute en sväng både Lördag och Söndag, mycket pigg och taggad häst då han inte varit utanför staket/väggar på två veckor.
Igår slutade jag 17 och skulle träna på JFK 20, (hämta sadel på Charlies däremellan.) Rätt gott om tid om inte följande scenario händer; jag backar intill släpet och inser att snö+is under bilen men inte under släpet får bilen att vara för hög för att kulan ska komma under handsken. Jag ber om hjälp med att lyfta på släpet vilket gått tidigare bara man varit två. Sagt och gjort ett, två, tre. Tar i tills ryggen säger knak, inser att här lyfts nog inget mer på ett par veckor. Får hjälp av volvo-ägare (lägre bakände) att köra fram släpet samt få upp handsken högre på stödhjulet, backar intill BMW, kopplar. Yes, nu kan jag göra i ordning Nicke med fortfarande gott om tid. Packar in i bil, lindar häst, tar med häst ut. Transporten går inte att öppna, sprinten till bakluckan har fryst. Slår, hackar, oljar, skär mig i fingret med en skruvmejsel, allt utan att rubba sprint-fan en millimeter. Får tag i en skiftnyckel så att jag kan ta sönder sprinten och öppna luckan. Yaay, hämta häst igen, inse att jag inte vågar stänga luckan med risk för att inte få ut häst då jag tagit sönder sprinten, tar på några täcken till, det är ju kort bit och låg hastighet till JFK, det kan inte bli så kallt, right? Vid det här laget är ingen intresserad av att hjälpa mig lasta (förståeligt) så kör den vanliga longerlina in och ut genom släpet sedan bak runt Nicke, halkar eftersom ariat+is=livsfara och slår i höft och knä. Ställer mig upp, Nicke går snällt in och iväg kom vi. Till-fucking-slut, framme på JFK 20.00.
Jag har fortfarande jätteont i min rygg, därför fick Nicke vila idag och nöja sig med rykt av kroppen, (benen kan jag ju inte böja mig ner till.) Hur träningen gick kommer i ett eget inlägg under morgondagen. Natti!
PS. När vi kom hem från JFK 22.05 och jag skulle backa släpet till sin parkeringsplats runt kl 22.30 låste sig hjulen om jag backade mer än 2 meter pga -10 grader ute antar jag. Där kan jag säga för den som undrar att då är till och med min envishet och mitt tålamod slut. Släpet fick följa med och sova på gatan hemma för att bli parkerat imorse.

160210

Nickes vecka hittills har bestått av vila Måndag, ridhus tisdag och banan idag. Inget avancerat då ridhusunderlaget är fortsatt dåligt så man kan inte göra mycket annat än fyrkantsspår och på banan låg det ett blött snötäcke.
Det blir mest rida för att rasta och hitta på något, men på Måndag blir det andra bullar för då ska jag till JFK och svettas med Mickans ögon på oss. Ska bli skitkul, hoppas bara det går att rida ute i helgen så vi kan komma dit lite förberedda! Ska försöka få till två träningar innan tävlingen är min plan.

Inspiration från Jessica, asgammal film från en tävling i Ljungby. Jag tror detta var en av dom sista men jag kan ha fel, har ingen aning om år faktist men gissar att det är 10 år sedan. Så många LB-starter hann vi inte med, vårt bästa resultat var 4 fel vilket vi red på i debuten på JFK.
Denna tävling minns jag väl för jag tyckte oxrarna var väldigt höga, hinder nummer två är lätt övermaxat men gummibolli-Issa hoppar plättlätt. På fyran ser man hur dåligt jag rider när jag länger iväg henne i det läget (WTF?) och ut ur kombin ser man hur tråkig hon kunde vara om man får säga så. River av lathet typ haha. Finaste lilla stoet iallafall, så mycket kärlek!
Bilder från en random dag med Issa på Vissis <3

160208

I mitt förra inlägg skrev jag halvkryptiskt att mycket har hänt, ja det har det. Jocke har sen förra måndagen bytt jobb och befinner sig just nu i sin husvagn. Tillbaka till att borra berg, det känns bra, vi har gjort det innan, det märks mest när man väl ska gå och lägga sig och på att ingen blir sur när jag laddar upp en bild eller snapchatar. Internet är dåligt på landet ni vet. Det är en förändring jag kan berätta om i nuläget.
En annan är att Nickes hagkompis Nemo är såld, större förändring för Nicke än för mig men jag hoppas att han och Vally ska komma lika bra överrens. I och med detta förlorade jag dock min medryttare som var mamma till Nemos medryttare. Har lagt ut en annons att jag söker men det är svårt att bilda en uppfattning via messenger och än värre att hitta tid för provridning. Kanske blir av på onsdag, vi får se, de som hört av sig känns bra men verkar inte vara jättepå med att bestämma något så intresset kanske inte är så stort.
Nu borde jag egentligen sova men jag tänkte att jag skulle skriva några rader om ridpasset i lördags, dagen innan tävlingen för vi hade så himla kul. Red bort till NTR i dagsljus för att kunna galoppera lite, planen var att få fram och tillbaka honom ordentligt. När vi kom bort visade det sig att vi skulle få sällskap av ett annat ekipage på banan, alltid trevligt!
Redan när jag travade igång kände jag hur laddad Nicke var, verkligen en bomb. I galoppen studsade han fram och när jag försikt bad om lite mer framåtgripande språng bockade han istället. Så lycklig över "bra" underlag. Ridhuset är djupt, hagen är lerig, ut i skogen tar vi oss inte för det är mörkt när jag rider på vardagarna. Så jag förstår honom, efter att bara ha låtit honom hållas en stund kunde jag påverka mera, han är en sån dröm att sitta på när han är på det humöret! Minsta lilla vink med lillfingret eller spänn av vaden och han bara svarar, fram, fram, fram, liksidig i båda tyglarna, lite svårpåverkad men det drivet han kommer in i alltså, kan bara le.
Stod två små hinder uppe med gissningsvis 8-10m mellan. Tyckte han kändes läskigt laddad men styrde in och hoppade räcket ett par gånger, red sedan över hela också och inte var det några konstigheter att gå på två språng då. Ingen aning om hur långt det var men hon jag red med som red på en ponny tog tre språng alla 10 gånger hon hoppade det. Gjorde även den tänkta övningen och stretchade galoppen, jättebra att sitta och räkna till fem, fram, tillbaka, fram, tillbaka. Ger verkligen mycket iallafall på Nicke!
Gjorde även lite byten och kunde inte sitta emot i ett enda för han gjorde luftsprång i varenda ett, längtar tills jag slutar vid 17 och hinner bort dit och kan trimma medans det är ljust <3

160207

Mycket har hänt som jag inte skrivit om här, nu väljer jag dock att fokusera på gårdagens bravader.
Rullade från stallet strax innan 07 då tävlingen drog igång redan 08. Vi startade som nummer 15 i första klassen. Mötte upp bästaste Elin, gick banan och visade passet, det var en trevlig, ganska lång bana med jätterolig omhoppning. Lastade ut och hade rätt gott om tid, fin häst på framridningen: fem fram, fem tillbaka, lite öppna på långsidan i båda galopperna och vidare upp till framhoppningen, mycket fin häst här med med tanke på hur ohoppade vi båda är just nu. Kom "stort" på oxern en gång. Kom 10 cm större nästa gång (såg inga avstånd utan mest "jaha så blev det med det") Nicke sa "Nej, matte du får nog rida lite bättre tack" stopp alltså. Någonstans där vaknade jag vilket var jättebra, slutade åka och började stötta och rida. Rullade över två gånger till sedan var det dags att gå neråt banan. Stöttade banan runt och tycker detta var en toppenrunda verkligen, så samspelt och inga tveksamheter, gick på 6 och ett pyttesprång/omtramp där det skulle varit 6 normala språng, men satte nästa distans så whatevs, kunde omhoppningen och 8-10 är jag nöjd med, sen ser man på filmen att jag vet var hinder 11 står men jag hade ingen bestämd väg dit, skulle ridit innanför såhär i efterhand för nu red jag runt OCH kom helt fel så vi rev det, helt mitt fel då jag inte gjorde något åt det utan bara bad honom hoppa ändå, vilket han gör. (Får han komma nära kan han hoppa vad man än ber om, stort, not so much.)

Skrittade en stund och lastade sedan in, var riktigt taggad på nästa klass, som man bör vara om det går så bra i första och det var ju bra fem cm högre så samma sak i princip. När jag gick banan tänkte jag att det blir spännande med kombination, det var ju länge sen liksom.. Men den ser ändå lätt och inbjudande ut, planerade inför omhoppningen mer väl även om det inte fanns lika många val som i 95. Red sedan fram liknande som till klassen innan, lite mindre gott om tid men han hade ju redan gått en runda. Var jättefin på framhoppningen så det kändes verkligen bra inför denna klass. Hade bestämt mig för att sätta fem på distans ett och sex på distans två. Kommer lite nära ettan, hoppar två-tre perfekt på fem språng, vänder upp på kombinationen ser att det blir okej hoppar A, illnit på B. Kommer igen safear upp lite till men plockar inte bort all fart. Hoppar A, landar, bonnasparkar med sporre för att komma över B, Nicke lyssnar inte för fem öre utan tar två galoppsprång på 6,20m samt river B, alltså den hästen, hahaha, så loj ibland! Hinner tänka att vi har iaf. halva banan kvar så jag kan rätta till det här, river femman fast vi kommer bra, hoppar sexan ser min chans att få fram honom till att faktist svara och klippa i lite, kommer fram till räcket på sex språng och Nicke gör en klassisk hopp-stoppfint så jag är så jävla nära att ramla av, låg som en groda med hälarna på schabraket, rumpan framför framvalvet och en equiline-luva i munnen. Hittar mirakulöst nog tillbaka till sadeln men är utesluten pga. 16 fel, kommer igen på sexan då det var en snäll oxer, hoppar den utan problem.
I efterhand kan jag ju tänka att jag borde gått på sju, låtit honom vara i sin bekvämlighetszon och tagit oss runt i alla fall. Men näe, skitsamma känner jag, jag måste fan våga be honom och han måste svara i sådana lägen. En sak är säker, jag är sjukt taggad på mer hoppning, direkt på vägen ut från banan önskade jag att jag fick hoppa en till klass, eller samma igen eller åtminstone skulle tävla igen nästa helg. Det är en bra känsla, för vi har nog alla känt tvärtom, att man bara vill åka hem och skita i det för all framtid. Motgångar som sporrar en att träna mer, hoppa kombination oxer-oxer är högst upp på min to do list och jag vill det verkligen, inte borde eller måste, vill!

RSS 2.0