160207

Mycket har hänt som jag inte skrivit om här, nu väljer jag dock att fokusera på gårdagens bravader.
Rullade från stallet strax innan 07 då tävlingen drog igång redan 08. Vi startade som nummer 15 i första klassen. Mötte upp bästaste Elin, gick banan och visade passet, det var en trevlig, ganska lång bana med jätterolig omhoppning. Lastade ut och hade rätt gott om tid, fin häst på framridningen: fem fram, fem tillbaka, lite öppna på långsidan i båda galopperna och vidare upp till framhoppningen, mycket fin häst här med med tanke på hur ohoppade vi båda är just nu. Kom "stort" på oxern en gång. Kom 10 cm större nästa gång (såg inga avstånd utan mest "jaha så blev det med det") Nicke sa "Nej, matte du får nog rida lite bättre tack" stopp alltså. Någonstans där vaknade jag vilket var jättebra, slutade åka och började stötta och rida. Rullade över två gånger till sedan var det dags att gå neråt banan. Stöttade banan runt och tycker detta var en toppenrunda verkligen, så samspelt och inga tveksamheter, gick på 6 och ett pyttesprång/omtramp där det skulle varit 6 normala språng, men satte nästa distans så whatevs, kunde omhoppningen och 8-10 är jag nöjd med, sen ser man på filmen att jag vet var hinder 11 står men jag hade ingen bestämd väg dit, skulle ridit innanför såhär i efterhand för nu red jag runt OCH kom helt fel så vi rev det, helt mitt fel då jag inte gjorde något åt det utan bara bad honom hoppa ändå, vilket han gör. (Får han komma nära kan han hoppa vad man än ber om, stort, not so much.)

Skrittade en stund och lastade sedan in, var riktigt taggad på nästa klass, som man bör vara om det går så bra i första och det var ju bra fem cm högre så samma sak i princip. När jag gick banan tänkte jag att det blir spännande med kombination, det var ju länge sen liksom.. Men den ser ändå lätt och inbjudande ut, planerade inför omhoppningen mer väl även om det inte fanns lika många val som i 95. Red sedan fram liknande som till klassen innan, lite mindre gott om tid men han hade ju redan gått en runda. Var jättefin på framhoppningen så det kändes verkligen bra inför denna klass. Hade bestämt mig för att sätta fem på distans ett och sex på distans två. Kommer lite nära ettan, hoppar två-tre perfekt på fem språng, vänder upp på kombinationen ser att det blir okej hoppar A, illnit på B. Kommer igen safear upp lite till men plockar inte bort all fart. Hoppar A, landar, bonnasparkar med sporre för att komma över B, Nicke lyssnar inte för fem öre utan tar två galoppsprång på 6,20m samt river B, alltså den hästen, hahaha, så loj ibland! Hinner tänka att vi har iaf. halva banan kvar så jag kan rätta till det här, river femman fast vi kommer bra, hoppar sexan ser min chans att få fram honom till att faktist svara och klippa i lite, kommer fram till räcket på sex språng och Nicke gör en klassisk hopp-stoppfint så jag är så jävla nära att ramla av, låg som en groda med hälarna på schabraket, rumpan framför framvalvet och en equiline-luva i munnen. Hittar mirakulöst nog tillbaka till sadeln men är utesluten pga. 16 fel, kommer igen på sexan då det var en snäll oxer, hoppar den utan problem.
I efterhand kan jag ju tänka att jag borde gått på sju, låtit honom vara i sin bekvämlighetszon och tagit oss runt i alla fall. Men näe, skitsamma känner jag, jag måste fan våga be honom och han måste svara i sådana lägen. En sak är säker, jag är sjukt taggad på mer hoppning, direkt på vägen ut från banan önskade jag att jag fick hoppa en till klass, eller samma igen eller åtminstone skulle tävla igen nästa helg. Det är en bra känsla, för vi har nog alla känt tvärtom, att man bara vill åka hem och skita i det för all framtid. Motgångar som sporrar en att träna mer, hoppa kombination oxer-oxer är högst upp på min to do list och jag vill det verkligen, inte borde eller måste, vill!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Bra inställning! :D Och du, rundan i 95 ser ju riktigt trevlig ut. Extra fin på linjen 7-8, helt perfekt på fem, jämna språng med bra bjudning, vilket det förresten var typ hela banan. Kul att se er ute på tävling igen - och klart ni ska hoppa mer! :D

2016-02-09 @ 23:08:12
URL: http://vinna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0