160208

I mitt förra inlägg skrev jag halvkryptiskt att mycket har hänt, ja det har det. Jocke har sen förra måndagen bytt jobb och befinner sig just nu i sin husvagn. Tillbaka till att borra berg, det känns bra, vi har gjort det innan, det märks mest när man väl ska gå och lägga sig och på att ingen blir sur när jag laddar upp en bild eller snapchatar. Internet är dåligt på landet ni vet. Det är en förändring jag kan berätta om i nuläget.
En annan är att Nickes hagkompis Nemo är såld, större förändring för Nicke än för mig men jag hoppas att han och Vally ska komma lika bra överrens. I och med detta förlorade jag dock min medryttare som var mamma till Nemos medryttare. Har lagt ut en annons att jag söker men det är svårt att bilda en uppfattning via messenger och än värre att hitta tid för provridning. Kanske blir av på onsdag, vi får se, de som hört av sig känns bra men verkar inte vara jättepå med att bestämma något så intresset kanske inte är så stort.
Nu borde jag egentligen sova men jag tänkte att jag skulle skriva några rader om ridpasset i lördags, dagen innan tävlingen för vi hade så himla kul. Red bort till NTR i dagsljus för att kunna galoppera lite, planen var att få fram och tillbaka honom ordentligt. När vi kom bort visade det sig att vi skulle få sällskap av ett annat ekipage på banan, alltid trevligt!
Redan när jag travade igång kände jag hur laddad Nicke var, verkligen en bomb. I galoppen studsade han fram och när jag försikt bad om lite mer framåtgripande språng bockade han istället. Så lycklig över "bra" underlag. Ridhuset är djupt, hagen är lerig, ut i skogen tar vi oss inte för det är mörkt när jag rider på vardagarna. Så jag förstår honom, efter att bara ha låtit honom hållas en stund kunde jag påverka mera, han är en sån dröm att sitta på när han är på det humöret! Minsta lilla vink med lillfingret eller spänn av vaden och han bara svarar, fram, fram, fram, liksidig i båda tyglarna, lite svårpåverkad men det drivet han kommer in i alltså, kan bara le.
Stod två små hinder uppe med gissningsvis 8-10m mellan. Tyckte han kändes läskigt laddad men styrde in och hoppade räcket ett par gånger, red sedan över hela också och inte var det några konstigheter att gå på två språng då. Ingen aning om hur långt det var men hon jag red med som red på en ponny tog tre språng alla 10 gånger hon hoppade det. Gjorde även den tänkta övningen och stretchade galoppen, jättebra att sitta och räkna till fem, fram, tillbaka, fram, tillbaka. Ger verkligen mycket iallafall på Nicke!
Gjorde även lite byten och kunde inte sitta emot i ett enda för han gjorde luftsprång i varenda ett, längtar tills jag slutar vid 17 och hinner bort dit och kan trimma medans det är ljust <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0