160216

Godkväller!
En liten update kan väl vara på sin plats, Nicke vilade i Torsdags, jag hade planer på att rida Fredag men de gick i stöpet då jag blev ståendes strax efter Axamo med bilhaveri. Bränslepumpen sa upp sig, en ny plus byte kostar endast 6600 plus bärgningen på 1500 då. Kjempegrejt! Speciellt när jag igår hämtade ut en nystoppad dressyrsadel med utbytta stroppar á 1845 och köpte begagnade stövlar: 1989 och igår tränade för 480. Eh..!?
Nä fy, de utgifterna glömmer jag snabbare än kvickt, nu, så, borta.
Nicke fick gå några varv på lina i ridhuset i Fredags, Jocke var med och ville testa att "langera" skrattade så jag grät eftersom Nicke bara vände sig mot J hela tiden och kollade på honom med sina "har du godis?" ögon.
I helgen var vi ute en sväng både Lördag och Söndag, mycket pigg och taggad häst då han inte varit utanför staket/väggar på två veckor.
Igår slutade jag 17 och skulle träna på JFK 20, (hämta sadel på Charlies däremellan.) Rätt gott om tid om inte följande scenario händer; jag backar intill släpet och inser att snö+is under bilen men inte under släpet får bilen att vara för hög för att kulan ska komma under handsken. Jag ber om hjälp med att lyfta på släpet vilket gått tidigare bara man varit två. Sagt och gjort ett, två, tre. Tar i tills ryggen säger knak, inser att här lyfts nog inget mer på ett par veckor. Får hjälp av volvo-ägare (lägre bakände) att köra fram släpet samt få upp handsken högre på stödhjulet, backar intill BMW, kopplar. Yes, nu kan jag göra i ordning Nicke med fortfarande gott om tid. Packar in i bil, lindar häst, tar med häst ut. Transporten går inte att öppna, sprinten till bakluckan har fryst. Slår, hackar, oljar, skär mig i fingret med en skruvmejsel, allt utan att rubba sprint-fan en millimeter. Får tag i en skiftnyckel så att jag kan ta sönder sprinten och öppna luckan. Yaay, hämta häst igen, inse att jag inte vågar stänga luckan med risk för att inte få ut häst då jag tagit sönder sprinten, tar på några täcken till, det är ju kort bit och låg hastighet till JFK, det kan inte bli så kallt, right? Vid det här laget är ingen intresserad av att hjälpa mig lasta (förståeligt) så kör den vanliga longerlina in och ut genom släpet sedan bak runt Nicke, halkar eftersom ariat+is=livsfara och slår i höft och knä. Ställer mig upp, Nicke går snällt in och iväg kom vi. Till-fucking-slut, framme på JFK 20.00.
Jag har fortfarande jätteont i min rygg, därför fick Nicke vila idag och nöja sig med rykt av kroppen, (benen kan jag ju inte böja mig ner till.) Hur träningen gick kommer i ett eget inlägg under morgondagen. Natti!
PS. När vi kom hem från JFK 22.05 och jag skulle backa släpet till sin parkeringsplats runt kl 22.30 låste sig hjulen om jag backade mer än 2 meter pga -10 grader ute antar jag. Där kan jag säga för den som undrar att då är till och med min envishet och mitt tålamod slut. Släpet fick följa med och sova på gatan hemma för att bli parkerat imorse.

Kommentarer
Postat av: elun

flyt

2016-02-16 @ 23:55:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0