160217

Letat bild till inlägget som komma skall, hur sjukt är det att denna bild är SJU år gammal!?
I år firar jag och Nicke nio år tillsammans, bästa vännen min <3

Red som sagt för Mickan i Måndags, det gick mycket bra. Nicke var positiv och jag mest flaxade med. Fick börja med att trava fyrkant med ställning i nacke, hals och ganasch, annars rak. Sedan in på volt och tänka kort avstånd mellan nos och svans, få ihop och runda inner, länga och stretcha ytter. Här blir det svårt för mig att få ihop alla hjälper, jag behöver träna koordination, när innerskänkel ska forma och driva, ytterskänkel ska peta in rumpan så häst spårar, innertygeln ska leda och vara mjuk, ytter ska vara ramen och stödet. Kortslutning.
Fick lite kläm på det och övergick till skänkelvikningar vilket gick förvånansvärt jättebra efter bara ett par gånger, gjorde ett par uppridningar med halt och sedan körde vi galoppen där jag bara fick rida fram, fram, fram. (Har ju suttit och underhållit vår starka sida länge nu på dåligt underlag alt. väldigt pigg häst utomhus, bromsat det vill säga.) När han väl kommit fram och greppade lite mark så vart han väldigt fin, red lite förvänd vilket var väldigt enkelt på fast underlag. Vi hann även med att titta på skritten där han inte gick alls mycket i passgång vilket det gärna blir när man ska visa mellan eller ökad. Fick nyttiga tips och en hel del hemma-övningar med mig.
Igår fick Nicke vila som jag nog nämnt, idag körde vi cirka 30 min i ridhuset, vilken skillnad det var att fatta galopp. Vi tog oss framåt, med luftiga språng! Hann inte rida så länge då jag prioriterade att hämta ut ett paket med ridstövlar som var lagom långa, liiiite stora i vaden men det löses med mer dillchips åt mig. Inget som syns heller men de hade gärna fått smita åt lite hårdare, bild kommer, men nu ska jag sova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0