160222

Jag brukar ha svårt för att rida länge om jag inte ger mig ut i skogen, idag flöt 55 minuter förbi, i ridhuset! Förtjänar fan en medalj, hah. Började med att skritta LA:1 plus lite trav där det ska vara galopp, travade sedan igång en stund och red sedan LB i lättridning och inte så mycket krav. Sen var planen att sätta mig ner och kräva lite och rida LA igen fast i de gångarter det ska vara.
Det gick sådär och Nicke ballade ur helt ett par gånger. Plusgraderna gjorde att snön släppte från taket och gled ner, hästhjärna: "det låter men jag ser inte vad det är, bäst jag hoppar, studsar och spänner mig!" Men lite bock i galopplängningen och byte i ena förvända var det ändå okej för att vara en första känn. Gav mig in på volt och övade på det jag fick göra för Mickan sist vilket är skitsvårt då jag inte kan ge fyra olika hjälper samtidigt och har jättesvårt att få Nicke att ta stöd på yttertygeln så att jag ens kan leda med inner. Han blev iallafall rätt fin även om jag inte riktigt lyckades med det jag tänkte eftersom jag inte kan tänka. Red sedan LA igen utan större missöden, vänd halvt igenom förvända blir ju på sladd, men det är för att han är så obalanserad och jag låter honom vara det, inget man inte kan göra något åt.
Avslutade med att rida öppna i skritt och fatta galopp från det, Nicke vill kasta in rumpan så fort man lägger bak ytter lite och ber om galopp. Detta får han givetvis inte och för att vara övertydlig med detta ber jag om öppna, sitter intill med båda skänklarna och ber sedan om galopp i samma form, spår och böjning, herregud så sur man kan bli! Kast med huvud, trippa fram, stanna och hota med att ställa sig om jag inte slutar. Fick lura honom lite och inse att jag kanske bad om för mycket, började med att bara ställa nacken på rakt spår och fatta ett par gånger, sedan ställa mer och mer genom kroppen, då gick det till slut, detta är en jätteenkel övning som vi verkligen måste traggla tills jag vet hur mycket jag kan be om och Nicke lär sig att det blir lättare för varje gång då han stärks i det.

08-03-04 Håll ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0