Mozart

Imorgon ska jag till jobbet och stallet. Förhoppningsvis orkar jag detta, och kanske, kanske kan jag longera Nicke några varv och hoppas på att Linda hinner rida när det är hennes dag på fredag. Sedan är det ju bara att ta sig i kragen och åka ut på tur i helgen. Hoppas även på att kunna antingen hoppa någon liten miniserie i ridhuset (underlaget är fortfarande inte att föredra) eller att snön är helt borta tillsammans med plusgrader på NTR banan. Detta gäller alltså nästa vecka som avslutas med hopptävling på JFK.
Jag anmälde även till en till tävling under gårdagen vilket visade sig vara tur, 27 februari blir det LB:1 och LA:1 på JFK som det ser ut i nuläget. Idag är LBn full med ekipage på kö och LAn är det snart. Kul!
Har även lagt in Nickes vaccinationer på TDB men det står ännu inte att han är godkänd eftersom han fick sista sprutan i måndags, så nu på måndag kommer han vara grön i ett år framåt. Skönt att även den biten är ordnad efter lite om och men.

Anmäld

Anmäld till årets första tävling, 7 februari JFK. 95 och 100 cm. Spännande då vi inte hoppat alls mycket, knappt nåt sedan vi flyttade och innan dess.. lika lite! Funderar på om man ska dra en helklipp i helgen. Ska kolla hur vädret ser ut framöver. Han är ju trots allt en frysis.
Annars då, jo jag är sjuk. Började i lördagskväll och har inte släppt taget än. Jag var på jobbet igår i ca. 5 timmar innan jag kastade in handuken och åkte hem. Både Nicke och jag har därför vilat sön-tis, som det känns nu får jag stanna hemma imorgon också vilket suger. Vill verkligen inte, men något ska man väl ha lärt sig och då är det att man ska lyssna på sin arma kropp och vila när det behövs. Nu återgår jag till soffläge och sista perioden i hockeyn 0-2 till håve!

Perfection

Har så smått börjat planera tävlinssäsongens början, förhoppningsvis kan vi gå upp på 100 och 110 efter dessa fyra starter. Dåligt med tävlingar framåt dock, samt dåliga möjligheter för mig att hoppa numera. Får väl åka iväg och hoppa någonstans om/när andan faller på. 100 ska vi dock fixa att hoppa utan att öva innan.
TAGGA!

Snow

Äntligen är vintern här. Älska snölandskap.
Har haft en bra vecka, söndag vet ni ju att det blev lite småhopp, måndag och tisdag spenderades också i ridhuset med halvhjärtad ridning då jag bara vill ut i dagsljuset, inte sitta kvällstid och försöka trimma på dåligt underlag. Onsdag var jag ledig och spenderade därför fem timmar i stallet. Alla de vanliga sysslorna plus skoning samt fotografering och en uteritt medans det var ljust, Nickes energinivå har sjunkit lite för varje dag han gått så det var en trevlig avslappnad ritt utan så många busiga utsvävningar. Torsdag fick han vila och fredag red Linda, dock inne då kompis-Nemo som hennes dotter rider saknade broddar.
Från fotograferingen i onsdags.
Dagen idag red jag ut med Emma för att bli visad ridvägarna åt motsatt håll än vad jag vanligtvis rider, det var helt fantastiskt fint! Vi red ganska exakt en mil och var ute i cirka 80 minuter. Med fint så menar jag at det var massa snö, galoppvänliga vandringsleder med tillhörande hisnande utsikt och höjd, blandat med backe upp och backe ned samt fält där vi drog ett galoppvarv på varje. Det var så härligt, och alltid kul att vara ute med någon som tycker att man kan galoppera och trava lite varstans samt att alla vägar/stigar är ridvägar.
Red på ganska många nedtyngda grenar med snö på så hela sadeln och jag var blöt och snöigt (ja Emelie, jag putsade den efter ritten). När vi varit ute rätt länge och skulle ta en galopp på sista fältet (Nicke borde varit trött) så red Emma och Casi utom synhåll varpå Nicke blev helt bäng, hoppade, pep och gick i galoppskänkelvikning så pass att jag inte visste vilken tygel jag skulle dra i för att få honom att sluta, det var spännande. Hem kom vi i vilket fall och jag vet inte vem som var nöjdast med dagens mystur. <-Hjärtögon

Full speed

Hemkommen efter en helg uppåt i landet, skönt att bara ta det lugnt må jag säga. Linda har skött om Nicke så han har gått en del, men igår vilade han, kände mig därför rätt tvungen att rida idag när jag egentligen mest kände för att fånga solen och Nicke på bild samt Brooklyn nine nine.

Började ändå med lite modellande, längtar efter fint väder vilket det var idag men jag var lite sen påt. Har en del inspiration och ideér.
Ställde upp en liten övning i ridhuset, (supersmidiga bommar och sockerbitar, väger ingenting då det bara är plaströr och de är typ 170 cm långa, så lite precision blir det med.) Nicke sköt rygg när jag satt upp vilket betyder laddad och spänd, förstås. Ville bara springa och dra mig ut sadeln, trippade och studsade och sparkade bakut ett par gånger.. Överskottsenergi anyone? Red fram tills det värsta släppt och han började kännas normal.
Travade då över de minsta cavalettisarna vilket han gjorde bra, rullade över dom i galopp ett par gånger också. Tog sedan hela serien med viss tveksamhet från min sida då han var så pigg, fanns inga tveksamheter från Nickes sida kan jag säga. Har nog aldrig varit så rapp i benen! Väldigt lättrivna hinder så jag funderade lite på vad jag tänkte egentligen medan jag ställde upp dom, man får ju sitta av och upp så många gånger när de välter. Men det välte inte en endaste gång, red hela övningen två gånger från varje håll och han gjorde det bra så då avslutade vi. Bra pass men vi båda längtar tills han får snösulor och brodd på onsdag så att vi kan ge oss ut och blåsa ut energin!

2015 thinking out loud

Yes, året som gått bjöd inte på så många starter. 2016 får målet vara att i första hand träna mer, få tummen ur vill säga. Det i sin tur kommer leda till fler tävlingar. Det vet jag, detta förutsätter förstås att vi båda håller oss friska.
Sugen på att inleda året med värnamo-cupen, dock är 90 för lätt och 110 för svårt eftersom vi inte tränat aktivt alls under 2015 så tycker min hjärna att 110 är högt och då blir det svårt. Simple as that.
Får även se hur det känns med terräng då vi avslutade med en krasch. Kanske blir det bara en träning för att undvika rädsla, blir det terrängtävling så kommer det definitivt inte bli i Åkerbo men det skulle nog vara nyttigt att åka dit och träna!

RSS 2.0