160624

Längtar

160624

Midsommar they say, halvmulet och jag går på knapp halvfart. Så mycket jobb det senaste är helt slut, ska bara vila upp mig denna helg. Har tagit stalledigt till och med då Ida ville låna Nicke imorgon och Rebecka har honom på Söndag. Välbehövligt. Jocke cyklade förbi hagen idag, det räknas som att han blev tilltittad.
Typ igår, 2008.
 Annars är planen att Nickes vila får vänta lite till på sig, jag skjuter upp den hela tiden för att nya roliga aktiviteter dyker upp, 3 juli blir det 100 och 105 i Forserum och den 5 juli är vi inbjudna till att rida för Victoria Carlebäck på vissmålen där hon först ska ha terräng-clinic och sedan träning. Så kul!
Efter första veckan i juli tänker jag att det nog blir lite halvfart/längre vila för Nickes del. Kanske har jag annat att lägga tid på redan då?
 
Har varit duktig idag ändå och lagt in räkningar, samt fixat så att kommande går med autogiro/e-faktura, avbeställt viaplay, bokat besiktningstid till släpet (dock två dagar innan körförbud haha.) Ska fortsätt i samma anda och plcok undan lite här hemma och sedan laga midsommarmat vilket bli baconlindad kycling med ädelostfyllning kanske inte så traditionsenligt men nog så gott.
9 år sedan, min fina <3

160620

En häst som jag fastnat lite extra för hos Pia; Josefin född 2014, Quizz On - Quintender - Voltaire

160619

Loggade just in på TDB för att anmäla till Hööks Summer Dressage på JFK, tävlingen öppnade klockan 18.00 idag, det är drygt 150 anmälda PER DAG. Nu tre timmar senare, vi fick plats i alla tänkta klasser i alla fall, nöjd! Lördag LB:1, LA:2 Söndag LB:1, LA:1.
Har hunnit med en del sedan jag skrev sist.. (no shit, har ett liv.)
Denna veckan som varit har jag bla. tränat måndag, torsdag och idag. Från att typ träna en gång/månad haha. Förra helgen var det lokal hopp på Vissmålen vilket gick bra, vi har hunnit med en PJ och jag och Nicke har även varit på besök hos Pia under en vecka.
Vad ska jag skriva om först..? Dono, alltså. Men vi börjar med dagen idag så får vi se hur mycket tillbaka i tiden jag orkar skriva om. Idag var det nämligen tömkörning på schemat för tränare. Tränaren bestod av min gamla häst-lärare Eva, Nicke fick ta på sig svanskappa för första gången i sitt liv och sa ingenting om detta. Jag var ringrostig på tömmen, det är minst tre år sedan jag tömkörde men förmodligen fem. Efter lite tjat så tyckte både jag och Eva att det verkade som att jag mindes det hon lärt mig i skolan, Nicke var SÅ fin, till en början rak och motsträvig men efter lite lirk och plock och pock så svävade han fram i perfekta öppnor och skänkelvikningar där bakbenen verkligen jobbade och böjdes. Det var så kul och jag fick verkligen blodad tand när det gick så bra.
 
Torsdagen bjöd på träning för Peter Eriksson, Nicke var inte i en bom och visade inga tveksamheter. Det bästa på hela träningen finns på film på instagram:
Lätt som en plätt över kombination x 2, ska definitivt va med när det bjuds in till fler tillfällen. Eftersom Nicke var på så bra humör och jag faktist red bra så fanns det inte mycket mer att klaga på än farten, lite mer mellangalopp så är vi där sen!
Måndagen testade jag att träna för en tjej jag vet många i stallet är nöjda med, hon heter Linneá och nu är även jag jättenöjd med henne, redan i första volten sa hon precis samma sak som Pia tjatat på mig om under en veckas tid. Så hon hade ögon för det och byggde ett par trevliga övingar, inlevelsefull och förklarade bra samtigt som hon förstod våra problem. Super helt enkelt! Kommer även satsa på att rida för henne fler gånger.
 
Veckan hos Pia var för att fota hästar och valpar till salu-annonser, 8 valpar är nu sålda och flyttade förra helgen. Hästarna har ännu inte blivit färre men det bör lossna snart. Ska hjälpa till med annonser på dom nu i veckan. Vår vecka hos Pia avslutades med lokalhoppning på hemmaklubben där jag red som en påse skit i 90, handbroms i och back, back, back. Stopp på hinder 8, fyra fel. Kunde lika gärna utgått, avgått, ramlat av, stannat ut oss. Det var bara skit. Stirrade översta bommen i vitögat gång på gång.
Bestämde mig innan 100 för att jag inte fick titta på hindret utan bakom, hoppade fram och kollade på kortsidans vägg, fick bra språng gång på gång, inte perfekta och jagade honom lite in lite för nära men ingen bromskloss iallafall. Nere på banan var vi kungar 1-4 sen glömde jag titta alls på femman så jag var påväg förbi det styrde mot i tid så det kunde gått men var inte alls schysst, Nicke hoppade 50 istället för 100, det förstörde flytet lite men jag lyckades rida bra mot sexan och dåligt mot sju-åtta. 8 fel men en sjukt nöjd ryttarinna.
Ettan är inte med på filmen. Nu börjar snart my guilty pleasure, Geordie Shore, så hejdå.

RSS 2.0