160329

Apropå pigg, kolla vart han landar i förhållande till vart hindret står och framförallt höjden :')
Idag blev det bara longering efter en 9:20-18 dag på jobbet, börjar 11:20 imorgon så då tänkte jag hinna rida på morgonen och sedan får han vila på torsdag. Då har han faktist gått 9 dagar i rad. Ändå helt galet piggelin..
Nu ska jag göra ciabatta med brie/parma och pressa en apelsin lagom tills Jane the virgin är nedladdat.

160328

Såå härligt väder idag!

Nicke var väldigt het på gröten idag, hade byggt en snäll krysskombi med 6m sen ett litet räcke 20m.
Vi kan hoppa studs, det går bra, fick hålla i både över a och b, längde till 6,40 fick hålla lika hårt ändå.
 
Gick ändå okej men har under kvällen kommit fram till att det inte blir tävling på Lördag, det är bara dumdristigt, det kommer fler. Vi satsar fullt på dressyr den 10onde istället.

160326

I torsdags bar det av mot Göteborg och Eurohorse, några show-biljetter hade vi inte utan åkte endast för mässan. Vi är alltså jag och Emelie såklart. Hade en såå trevlig dag, vi finkammade mässan och jag är väldigt nöjd med mina inköp! Emelie var först ut med ridbyxor från Skara hästsport där jag också hittade ett par fina rosa equiline men liiite små så jag avstod, sedan köpte vi varsitt schabrak hos ABninan, på väg från deras monter så hängde det equilinebyxor med 40% rabatt på. Bad om en stol (pga. ryggen) och började prova i provrummet. (Det var så kul första timmarna då det var sjukt lite folk så jag fick hur mycket hjälp som helst med byxprovningen. Emelie fick även hjälp av gräva fram sitt efterlängtade schabrak.) I alla fall bestämde jag mig tillslut för ett par mullvadsfärgade equiline med så snygga detaljer att jag vill rama in dom och hänga på väggen. När jag väl skulle betala frågade kassörskan om jag inte skulle klippa till på de hallonröda med, "du kan få paketpris". Nypris var 2499 på ena paret och 2599 på andra, hon erbjöd båda för 2599, jag tog båda för 2500. Vilket kap!
Kände mig rätt färdig då jag inte planerat vad jag behövde/ville köpa så tyckte jag att det räckte då det var rätt dyra inköp. Vi fortsatte titta, klämma och känna men stannade av lite i shop 'til you drop-modet. Va med i lite tävlingar, tog godis i varenda monter som bjöd, köpte macka, snackade foder, lämnade skära-av-handen-påsen i bilen, gick lite till, köpte glass och kaffe. När vi gick mot utgången för att lämna påsarna såg vi en monter vi hade missat, Hippotique, med en Schockemöhle-hörna. En skyltdocka hade även fått på sig en riktigt snygg kavaj nedsatt från 3990 till 2490. Provade den med hopp om korta ärmar, så var inte fallet, den var perfekt. Jag sa ändå att jag behövde tänka ett varv på det och sedan provade jag kavajer hej vilt i en handfull montrar. De bästa jag hittade utöver var Anna Scarpati och nån Pikeur, båda svarta, vill ju helst va brun. Gick tillbaka och köpte kavajen och fick rabatt där med 2290. Lite annat smått och gott inhandlades också, fyra luddskydd och fyra röda lindor på börjes, samt fyra catago-boots av en tysk eller norsk snubbe som sålde dom billigt.
All in all, mycket nöjd och fick ändå fyra riktiga kvalitetsprodukter för ett väldigt bra pris!
Synd bara att jag känner att jag bör ha säkerhetsväst på lördagens tävling..
Bild på en trött Nicke innan ett väldigt bra pass igår, lindorna var skit och ena gick sönder när jag lindade på dom, så är det när man handlar billigt. Gjorde ändå byten i varannat, bästehäst <3

160325

Inte skrivit sedan besöket hos sjukgymnasten, utgången blev... diskbråck. Efter att jag hade beskrivit mina symptom så visste han vad det var, men ville förstås göra en undersökning för att fastställa detta. Jag har läst om det och allt stämmer. Bara att acceptera. Fick bra övningar och hopp om att det kommer läka. Det kan ta "ett par tre månader" alltså ett halvår antar jag. Han sa att jag mer än gärna får rida då disken mår bra av det, men jag får inte åka av eftersom de få "gummiband" som håller disken på plats nu är så få och därför lättare går sönder helt.
Han beskrev det som att den hålls på plats av sju gummiband och på mig har 2-4 gått av. Jag vill inte att resten ska gå av. Då den inte hålls på stadig plats och man som ung har en mjukare mer vätskefylld och därför "flyttbar" disk så buktar den nu ibland åt höger eller vänster och ibland rakt bakåt. Därför kan smärtan upplevas som så olika beroende på vilka nerver den trycker på.
Kommer leta rätt på min säkerhetsväst och använda den vid uteritt och hoppning, kommer även ha graman på vid uteritt med galopp och/eller sällskap. Samt så får jag nog skippa terräng i år, det känns som en onödig risk. Förmodligen blir det någon träning i sommar men jag kommer inte ha bråttom med detta.
Hoppning blir det på måndag och då får jag se hur det känns helt enkelt. (Är ju anmäld till Värnamo nästa lördag.) Förmodligen blir bilåkandet dit/hem värre än själva ridningen då sitta still i något mjukt fortfarande är en pina.

160321

Jag.har.så.ont.i.min.rygg.
Red ut med Emma och Casi igår, mycket snö/slask/is/gegga så blev mest skritt och trav. Både det ena och det andra ledde till mycket laddade hästar och när vi travat på en bra bit på sista biten hemåt så fick Casi lite fart framåt genom en vattenpöl varpå Nicke började kaninskutta på stället för att komma ifatt. Makes sense? No. Iallafall så hamnade han ju desto mer på efterkälken och jag väntade på att han skulle galoppera efter (skänkel i det läget och du ligger på marken, spelar kvitta vem du är eller vilken balans du har.) Så jag satt och väntade ett par sekunder sen kom hoppen, jag vet inte hur många som på bilden ovan men jag hann tänka att nu åker jag fan av ändå, men nejdå ett skutt till och jag fick skjuts tillbaka till sadeln med hjälp av stenhård mankam/nacke på hakan/läppen. Gör så förbenat ont när det händer, bet mig i läppen och kände inte ens hakan. När jag satt av kände jag var jag hade mest ont, ryggen. Vårdcentralen kl. 10 imorgonbitti. Ses där!

160322

Insåg idag att det snart är april och då har jag två tävlingar inbokade:
2016-04-02 Värnamo 95 och 105
2016-04-10 Tenhult LB:3 och LA:3, ja nu är jag med, äntligen!
Har kikat lite framåt med men jag får se lite hur vi ligger till, skulle va kul att komma upp i 110 igen så blir det lite lättare att hitta hopptävlingar. Kanske är en idé att träna för någon då med? Nah, en annan gång. Blir säkert lite terrängträning av framåt försommaren. Vad det gäller dressyrandet känner jag att kommande tävling nog kommer avgöra lite, det är faktiskt inte så kul att tävla när Nicke inte bjuder till och domaren är snäppet värre.
Öppethus kvällarna på NTR kör ju igång snart med, note to self:
20/4 - Hoppning
27/4 - Hoppning
4/5 - Caprilli
11/5 - Hoppning
18/5 - Dressyr
25/5 - Hoppning
1/6 - Hoppning
8/6 - Dressyr
Fille . 181 . 2010-06-06
Nicke . 171 . 2010-06-06
Har ju bara några minuters ridning bort så jag ska försöka vara med alla gånger om man så bara rider bort och hoppar en runda på 100 cm så får man ju ta och passa på! Dressyren beror såklart på vem som dömer, självförtroende-dödare har jag fått nog av nu.

160307

2/4 Värnamo, 95 och 105
10/4 Tenhult LB:3 och LA:3
(reserv till Tenhult, om vi inte kommer med så kör vi 100 och 100 i Bratteborg den helgen.)
På onsdag är det två år sedan denna bild togs, våren vart är du?
 

160306

Denna helg är min stalljour, dock var två i stallet skyldiga mig in/utsläpp så jag behövde bara ta lördag kväll - söndag kväll. Så skönt!
Igår var jag i stallet runt 15, red det första jag gjorde, för att få dagsljus osv. Tog den längre rundan jag kan, den som tar dryga timmen. Nicke hade vilat tors-fre så han va lite på tårna och tittade på det mesta. Det tog därför endast 45 minuter(!) satt där och tänkte att han är ändå rätt fin när man väl får honom att kröka på nacken istället för att ha den som en hackspett/struts/valfri fågel. Han jobbar liksom genom hela kroppen och det spritter lite här och lite där men framåt tar man sig i lite högre fart än vanligt i trav och galopp iallafall. När vi väl äntrade skogen efter 2 km grusväg så var allt läskigt, mest fläckarna där det inte var snö, han kastade sig höger - vänster - höger - ut i skogen från stigen och ballade ut lite, men sedan hittade vi en trevlig galopp där han bara kastade sig ett par gånger. När vi hade tio minuter kvar hem släppte jag stigbyglar och gav honom långa tyglar, då knallar han hem, väldigt sällan han hittar på något på lång tygel. Det gjorde han dock igår. Satt med telefonen i handen och den hade just stängt av sig utan anledning och sedan när jag startade den igen så ba: 0% batteri, varpå den dog igen. Satt därför givetvis och pillade med fodral, vante, skal och batteri när han satte sig på baken och iväg i galopp/kast framåt. Varpå jag hamnade på bakvalvet och blev rädd för att jag var så pass oberedd. Han hörde/skymtade antagligen något och hans instinkt är att ge sig iväg då, ändå blev jag arg, usch. Man får inte bli det. Ledsen på mig själv sen :(
Att straffet inte var så mycket mer än "stopp och belägg nu backar du din åsna (med ganska hårda hjälper) och sen står vi helt still och funderar" tills jag är klar med min telefonfan, det spelar liksom ingen roll, hatar att jag går från överraskad till arg på en nanosekund och det går ut över min bästis.
Nog om det, idag hade vi roligare och vi hade en trevlig tur igår också tills jag förstörde den sista biten hem. Idag var jag i stallet vid 6.45 och åkte hemåt vid 9.15 då hade jag gjort alla dagens nödvändiga sysslor och hade bara ridning och insläpp kvar till kvällen. Köpte med frallor och bulle hem och åt söndagsfrukost, kollade lite på Vasaloppet och sedan åkte jag och Jocke en sväng och gick i diverse affärer och köpte diverse nödvändigt. Två nya kattbäddar som bara passar till Rio för Giggs är så stor, tandkräm, tvål, väckarklocka, saltsten, chopchop och milkshake. Tillbaka till stall runt 17, kräksnöade så jag tog in pållarna och hängde ut morgondagens nät. Sedan gick jag ner till ridhuset och byggde en kombination, äntligen!
Kryss - parallellkryssoxer 6m, lätt, lågt och kort avstånd. Gjorde i ordning Nicke och sedan gav vi oss på kombin, det var för kort eftersom vi var hemma och inte på tävling (han stannade ju senast när vi skulle hoppa oxer - räcke 6,20 på tävling.) Red över den ett par gånger från båda hållen och la sedan upp så det blev 70-80 cm, plus längde till 6,20. Onödigt att hoppa högt när man är själv tycker jag, om det skulle hända något och ingen filmar liksom. Han gjorde det SÅ bra. Verkligen supernöjd med honom, kom inte så ifrån någon gång men det berodde mest på att han var pigg och jag bromsade lite in i det, jag skyller på underlag och ovana.
Tråkigt nog snubblade han till en gång ganska ordentligt när jag var helt avslappnad så vi båda tappade balansen och då högg det till i min rygg igen. Ska ringa Medic Rehab och vårdcentralen imorgon. Såhär kan jag inte ha det!

160305

Haft dåligt med tid denna vecka därför kommer lite skriveri om tävlingen först nu.
Han var fin på framridningen inför LB men det var väldigt mycket ekipage inne samtidigt så jag hade svårt att få plats med att få fram honom. Väl inne på banan blev det värre då han stod emot något otroligt, gjorde ändå allt vi skulle utan missöden och fick ganska snälla poäng av en hår domare. 60,893% absolut inte bra men efter känslan Nicke gav så var det okej.
Laddade om i cafeterian och satte som mål att få fram honom mer inför LA och få bättre känsla och därmed bättre resultat.
Sagt och gjort, fick fram honom mycket mer, gjorde ett riktigt bra program tyckte jag, var bara fattningarna som kunde gjorts rätt mycket bättre, annars har jag inte mycket att anmärka på. Skulle såklart vilja ha lite mer bjudning så jag kunde korta tyglarna en decimeter men tids nog mina vänner.
Kom fett mycket sist och fick ett av de sämsta protokollen någonsin, tycker verkligen inte detta motsvarade hur det kändes/ ser ut på filmen. Men, men så är det med bedömningssporter.
PS. Hur kan man få 6,5 på gångarter men 4 på lösgjordhet? Det rimmar dåligt i mina öron.

160304

Kolla på filmen nedan, tack: Lämna en kommentar, ni får se domarens ord imorgon.

RSS 2.0