160306

Denna helg är min stalljour, dock var två i stallet skyldiga mig in/utsläpp så jag behövde bara ta lördag kväll - söndag kväll. Så skönt!
Igår var jag i stallet runt 15, red det första jag gjorde, för att få dagsljus osv. Tog den längre rundan jag kan, den som tar dryga timmen. Nicke hade vilat tors-fre så han va lite på tårna och tittade på det mesta. Det tog därför endast 45 minuter(!) satt där och tänkte att han är ändå rätt fin när man väl får honom att kröka på nacken istället för att ha den som en hackspett/struts/valfri fågel. Han jobbar liksom genom hela kroppen och det spritter lite här och lite där men framåt tar man sig i lite högre fart än vanligt i trav och galopp iallafall. När vi väl äntrade skogen efter 2 km grusväg så var allt läskigt, mest fläckarna där det inte var snö, han kastade sig höger - vänster - höger - ut i skogen från stigen och ballade ut lite, men sedan hittade vi en trevlig galopp där han bara kastade sig ett par gånger. När vi hade tio minuter kvar hem släppte jag stigbyglar och gav honom långa tyglar, då knallar han hem, väldigt sällan han hittar på något på lång tygel. Det gjorde han dock igår. Satt med telefonen i handen och den hade just stängt av sig utan anledning och sedan när jag startade den igen så ba: 0% batteri, varpå den dog igen. Satt därför givetvis och pillade med fodral, vante, skal och batteri när han satte sig på baken och iväg i galopp/kast framåt. Varpå jag hamnade på bakvalvet och blev rädd för att jag var så pass oberedd. Han hörde/skymtade antagligen något och hans instinkt är att ge sig iväg då, ändå blev jag arg, usch. Man får inte bli det. Ledsen på mig själv sen :(
Att straffet inte var så mycket mer än "stopp och belägg nu backar du din åsna (med ganska hårda hjälper) och sen står vi helt still och funderar" tills jag är klar med min telefonfan, det spelar liksom ingen roll, hatar att jag går från överraskad till arg på en nanosekund och det går ut över min bästis.
Nog om det, idag hade vi roligare och vi hade en trevlig tur igår också tills jag förstörde den sista biten hem. Idag var jag i stallet vid 6.45 och åkte hemåt vid 9.15 då hade jag gjort alla dagens nödvändiga sysslor och hade bara ridning och insläpp kvar till kvällen. Köpte med frallor och bulle hem och åt söndagsfrukost, kollade lite på Vasaloppet och sedan åkte jag och Jocke en sväng och gick i diverse affärer och köpte diverse nödvändigt. Två nya kattbäddar som bara passar till Rio för Giggs är så stor, tandkräm, tvål, väckarklocka, saltsten, chopchop och milkshake. Tillbaka till stall runt 17, kräksnöade så jag tog in pållarna och hängde ut morgondagens nät. Sedan gick jag ner till ridhuset och byggde en kombination, äntligen!
Kryss - parallellkryssoxer 6m, lätt, lågt och kort avstånd. Gjorde i ordning Nicke och sedan gav vi oss på kombin, det var för kort eftersom vi var hemma och inte på tävling (han stannade ju senast när vi skulle hoppa oxer - räcke 6,20 på tävling.) Red över den ett par gånger från båda hållen och la sedan upp så det blev 70-80 cm, plus längde till 6,20. Onödigt att hoppa högt när man är själv tycker jag, om det skulle hända något och ingen filmar liksom. Han gjorde det SÅ bra. Verkligen supernöjd med honom, kom inte så ifrån någon gång men det berodde mest på att han var pigg och jag bromsade lite in i det, jag skyller på underlag och ovana.
Tråkigt nog snubblade han till en gång ganska ordentligt när jag var helt avslappnad så vi båda tappade balansen och då högg det till i min rygg igen. Ska ringa Medic Rehab och vårdcentralen imorgon. Såhär kan jag inte ha det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0