160325

Inte skrivit sedan besöket hos sjukgymnasten, utgången blev... diskbråck. Efter att jag hade beskrivit mina symptom så visste han vad det var, men ville förstås göra en undersökning för att fastställa detta. Jag har läst om det och allt stämmer. Bara att acceptera. Fick bra övningar och hopp om att det kommer läka. Det kan ta "ett par tre månader" alltså ett halvår antar jag. Han sa att jag mer än gärna får rida då disken mår bra av det, men jag får inte åka av eftersom de få "gummiband" som håller disken på plats nu är så få och därför lättare går sönder helt.
Han beskrev det som att den hålls på plats av sju gummiband och på mig har 2-4 gått av. Jag vill inte att resten ska gå av. Då den inte hålls på stadig plats och man som ung har en mjukare mer vätskefylld och därför "flyttbar" disk så buktar den nu ibland åt höger eller vänster och ibland rakt bakåt. Därför kan smärtan upplevas som så olika beroende på vilka nerver den trycker på.
Kommer leta rätt på min säkerhetsväst och använda den vid uteritt och hoppning, kommer även ha graman på vid uteritt med galopp och/eller sällskap. Samt så får jag nog skippa terräng i år, det känns som en onödig risk. Förmodligen blir det någon träning i sommar men jag kommer inte ha bråttom med detta.
Hoppning blir det på måndag och då får jag se hur det känns helt enkelt. (Är ju anmäld till Värnamo nästa lördag.) Förmodligen blir bilåkandet dit/hem värre än själva ridningen då sitta still i något mjukt fortfarande är en pina.

Kommentarer
Postat av: Emma

Åh vad trist med diskbråck!! 😢😢😢 hoppas du blir bättre fortare än ett par tre månader! :*

Svar: Det hoppas ja med! Har inte lika ont nu tack vare övningarna och att jag vet vad det är :)
Offbeat

2016-03-26 @ 11:55:36
URL: http://emvegan.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0