160515

När detta publiceras sliter jag med mockning av hage. Skänk mig en tanke.
I tisdags var jag ledig och hade då en playdate med Emelie, hon fick hoppa Nicke några varv borta på NTR och dom gjorde det jättebra! Det var så kul att se båda så glada och så enkelt dom lekte runt, Nicke busade en del. En gång under framhoppningen och en ordentlig gång när han rev. Emelie hanterade det bra och satt som en kung!
Onsdagen bjöd på en lite skritt/joggtur bland sommartugorna vid Åsasjön, Nicke var jättespänd och jobbig så det var ingen rolig tur och det var upptaget av människor i sjön när vi kom dit. Så typiskt.
Torsdagen blev roligare då Nicke fick finbesök i sin sadel av Jessica.
Första gången hon sitter på honom, hon har bara läst om honom och sett honom på tävling, där han ju som bekant är något av den segare typen. Det är ju som bortblåst hemma, så det var nog inte vad hon förväntade sig. Det började jättebra under framhoppningen och Nicke klippte i ordentligt ett par språng, till och med lite ifrån, han såg lite förvånad ut över att någon sa att han skulle springa så snabbt och även hoppa i den farten, haha.
Det slutade han med så snart vi hade höjt lite och han rivit en gång, sprang intill och nästan in i det. Jag blir ju jättetöntig då och slutar galoppera helt och börjar hålla, så det var ju skönt att se att man inte måste göra det, och att det faktist inte hände något läskigt för att hon fortsatte galoppera. Egentligen hade det nog varit bra om jag vågade rida mer fram och han fick riva otaliga gånger tills poletten kanske ramlar ner. Jag vet inte, jag vet att jag ändå inte vågar, speciellt inte nu med den arma ryggen. Kändes som att de hittade varandra mot slutet då han bjöd på riktigt fina språng, lite mer intill men inte i och i samma fart.
Ser löjligt litet ut men hindren va ändå 110+ faktiskt, lovar.
Kliar ordentligt i mig efter att få hoppa nu, ska känna på det när jag kommer hem från Italien är tanken. Har anmält mig till Vissmålens tävling den 11 juni, men insett att det är en lördag och jag jobbar, får se om det går att byta bort det passet kanske. Eller fråga om de kan köra ponny från kl 9 till 15!

160514

Nu har jag varit sådär slö igen, mamma frågade mig idag varför jag hör av mig så sällan, speciellt nu när Jocke jobbar borta igen. Det är ju ingen konstig fråga egentligen, men jag får inte mer tid per dygn för det. Slutar alltid 17 eller 18. Är hemma från stallet tidigast 20 oftast 21 ibland 22. Det känns rätt slitsamt faktist, när jag tänker på hur lite annat jag hinner med.
Samtidigt är det ju hästen jag jobbar för att ha råd med och som gör livet värt så mycket mer, så det är absolut inget klag.
I alla fall, vi har hunnit med en hel del, i Söndags var vi i Forserum och red LB:1 och LA:1, det gick bra, inte jättebra som på JFK men han var väldigt fin. Lite "käftig" mellan varven i LBn, främst på kortsidorna, det drog såklart ner men vi red ändå på 64.643% och fina ord. Hade vi haft en fungerande och ställbar vänstersida så hade vi nog kunna skrapa ihop till placering, 6 poäng ifrån sistaplacerad var vi.
I LAn kändes han mycket finare och jämnare, där var det jag som tabbade mig rejält dels då första travvolten bestod av två galoppsteg och första skänkelvikningen fick jag inte alls igenom så istället för att komma ut straxt efter mitten på långsidan var vi inte ens i hörnet när långsidan var slut :')
Mycket annat var bra och i min värld är det väldigt konstigt när man får samma poäng på två travvolter när den ena var lite i galopp och den andra i taktfast trav, samma visa på skänkelvik, en pinsamt dålig och en okej -samma poäng. Fick i alla fall 59.211% 11.5 poäng ifrån placering här så det känns som det är en bit kvar i LA.
Överlag fick vi mycket sjuor på halterna som vi nu äntligen börjar hitta tillbaka till, (han har strävat bakåt och dykt det senaste.) Fick även 7 på skritten i båda programmen, 7 på en mellantrav i LA och 7 på RYGGNINGEN.
Tyckte inte den var så bra men såg många jättedåliga ryggningar så det kanske var en fråga om hästen kunde rygga eller inte haha!

160505

 

160502

Hur kan det ta 2 timmar att ladda upp ett videoklipp?
Dagen igår bestod av lite stallfix på förmiddagen (typ, allt klart utom häst) en tripp till a6 för mat och telefoninlämning följt av mera stall, lastning och åkning mot JFK. Väl där fick jag vänta lite väl länge på att visa upp vaccinationen då de verkade vara underbemannade. Fick tillslut lasta ut och klä på med hjälp av bästa Elin, såklart. Red fram till LA:n precis som planerat, men med lite kortare tid på oss. Han kändes fin sett till veckans omständigheter. Ner till stora ridhuset och rida runt lite i mini collectingringen. När jag väl var näst på tur gasade jag på i galopp utanför banan ett par gånger tills domaren blåste. Första halvan av programmet kändes onekligen väldigt bra, han bjöd och jag red som tänkt. När det var dags för galopp kändes han lite motigare och den förvända satt inte alls så bra som vi kan innerst inne. Tyckte inte det var fullt så dåligt som protokollet visade och det speglade inte alls min känsla. Det var dock bra förklarat till varför så många poäng var låga. Så det tog inte så hårt, dessutom var hälften av alla som startade under 60% vi fick 57.857% lägsta på väldigt länge men det var mig en sträng domare också!
Det var nu några timmar till LB:1 så vi gick mot släpet, lindade, lastade in. Mamma och pappa var där och kollade och sa att de inte skulle stanna till nästa. Jag funderade på om ens jag skulle det då jag hade känningar i ryggen och helst bara ville hem till duschen. Lyckades ladda om i cafeterian och gick för att se på ett par ekipage innan det var dags att rida igen. Lyssnade på domaren som skulle döma mig och märkte att hon la stor vikt vid takt och rytm, samt slog ner hårt på grova missar, typ omslag i galopp eller taktinslag i skritten, samt uppsamling innan avbrott. Tänkte att detta passar oss för är det något min häst besitter så är det takt, samma takt i oändlighet.
Red fram inför LB:n och det kändes ganska likt sedan innan, pressade honom fram lite hårdare, framförallt i traven. Red igenom sektioner av programmet tills jag tyckte att det var så gott som så bra vi kan.
Gick ner mot ridhuset och blev insläppt, sen red jag och Nicke bjöd fram samt lyssnade programmet igenom, det kändes jättebra, den enda siffra jag hörde när jag red förbi var 6, men det var också den enda, ALLT annat var över 6, 8 på en galoppvolt samt 7,7,6.5,7,7 på allmänna! Landade på stadiga 69.643% och en förstaplats med sex ekipage kvar. Låg kvar på förstaplats till klassens slut och fick mottaga vår första individuella blågula på högre nivå än klubb :')
Avsutten prisutdelning var okej då klockan var sent, gissa om jag gick in utan Nicke? Nej, klart han ska få bära rosett och galoppera och känna hur stolt man kan göra sin matte <3
Film kommer imorgon, här ska sovas!

160501

Imorgon kör vi! Ska äga sönder allihopa!
Inte va såhär lamis haha!
Men på riktigt så ska jag verkligen RIDA imorgon, jag ska tänka att vi kan detta, det sitter i ryggmärgen och framridningen motsvarar utebanan idag, tävlingsbanan = ridhuset idag. Haft veckan from hell så imorgon ska det bara gå vägen. Nicke var svullo i benet i Söndags, vilade sön-mån. Gick sedan ute på raka spår med hårt underlag tis-ons, sedan lätt trim tordag, hårt trim fredag och lätt idag igen. Red fram i galopp och lätt sits idag, red sedan LA:3 på utebanan då den går på 20x60, kom ihåg den sen vi tävlade sist. Läste igenom LB:1 den är spegelvänd och enkel, sen har jag väl ridit den tiotalet gånger nu med så den satt med. Den går på 20x40 så vi gick in i ridhuset och tänkte att nu blåste domaren så det är bäst att visa vad vi kan nu. Inridningen och halten blev katastrof annars flöt det på rätt bra. Han var pigg när vi väl kom in där så han var inte riktigt i form hela tiden men sååå mycket hellre en sådan Nicke imorgon. Jag ska gå in i tävlingsridhuset imorgon och tänka att vi är hemma i ridhuset igår. Jag vill verkligen hitta den energin i honom. Tänk om den finns där inne?
Startar 16.20 och 19.18 så det är ganska många timmar imellan och sent på dagen, men tiden brukar gå väldigt fort när jag och Elin är iväg av någon anledning :)
På framridningen ska jag ställa igenom honom, skänkelvika och förvända, samt göra 1000 tempoväxlingar samt halter. Resten kan vi ;)

RSS 2.0